Akcija "Svi za našu Neretvu"

FOTO Izložene fotografije podvodnog svijeta Neretve

Foto: Fena
1/5
23.10.2023.
u 21:33

Predstavljeno je dvadeset fotografija koje su nastale prije nekih mjesec i pol dana kada su ronioci čistili Mostarsko jezero i tok rijeke Neretve.

Izložba podvodnih fotografija koje su nastale u okviru međunarodne ekološke akcije "Svi za našu Neretvu" otvorena je u ponedjeljak u Centru za kulturu u Mostaru.

Riječ je o akciji Ronilačkog kluba Mostar u kojoj su ronioci iz šest zemalja regije fotografirali floru i faunu rijeke Neretve, a na izložbi je predstavljen dio tog fundusa.

Po riječima tajnika Ronilačkog kluba Mostar Branislava Stojkića, predstavljeno je dvadeset fotografija koje su nastale prije nekih mjesec i pol dana kada su čistili Mostarsko jezero i tok rijeke Neretve.

- Želja nam je bila prvenstveno da ljudima pokažemo kako je ispod rijeke Neretve, kakva je to flora i fauna te da im pokažemo i nečistoće i da bi svi zajedno trebali pripaziti da ih što manje bude u rijeci - kazao je 

 Fotografijama su, kako kaže, uhvatili jedan dobar pejzaž rijeke Neretve, a cilj im je prvenstveno edukacija.

- Ovo je koliko znam prva izložba u Mostaru i Hercegovini gdje ćemo naše sugrađane upoznati i sa vodenim svijetom kroz fotografije rijeke Neretve. Cilj je prvenstveno edukacija. Htjeli smo kroz naš Ronilački klub da educiramo mlade Mostarce i Mostarke da jednostavno pripaze na ekologiju same rijeke  - poručio je.

Predsjednik Ronilačkog kluba Mostar Franjo Soče naglasio je kako im je ideja bila kroz ovakve i slične projekte vršiti promociju podvodnih ljepota Hercegovine, rijeke Neretve, okolnih jezera, špilja i slično.

- Svi smo volonteri i potpuno besplatno radimo ove aktivnosti. Družimo se, ali kroz ideju ekologije i promicanja svijesti o očuvanju prirodne sredine. To nam je zvijezda vodilja - naglasio je Soče.

Inače, izložba se održava u sklopu projekta Mostar - Prostori koji pokreću, koji implementira People In Need s lokalnim partnerima, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?