Kiseljak

FOTO: Brojni Kiseljačani uživali u „Božićnoj bajci“ na otvorenom

kiseljak advent
12.12.2021.
u 11:41

Prava snježna zimska noć, vrhunska glazba u izvedbi domaćih izvođača, kuhano vino i mnoštvo drugih božićnih delicija, kombinacija je kojoj mnogi Kiseljačani jednostano nisu mogli odoljeti te su i ove subote napunili Trg kneza Radoje kako bi uživali u „Božićnoj bajci za velike i male“. Ovu manifestaciju koja Kiseljačanima već četvrti put na bajkovit radost način dočarava radost Božića, organizira Udruga Kiseljački dišpet s Marijanom Budimir na čelu. Kiseljačke dišpetice ove su se godine po prvi put odlučile „Božićnu bajku“ održati na otvorenom te potvdile da se dišpet ponekad i isplati. Bio je to pun pogodak, jer vrijeme je bilo na strani organizatora, snježilo je, ali nije bilo prehladno. Taman dovoljno za bajkovit ugođaj kojeg je svojim nastupima, po riječima predsjednice Udruge Kiseljački dišpet Marijane Budimir, dodatno uljepšalo čak 150 izvođača dobi od 5 do 75 godina. U dvosatnom koncertu na otvorenom nastupili su; Zbor „Zvončiči“ OŠ Kiseljak , Framaški bend „Profestes“, Zbor „Sv. Ilije Proroka“ , Ženska klapa „Dišpet“, Plesni klub LDF, Kiseljačke mažoretkinje, a od gostiju Mješoviti zbor HKD „Napredak“ iz Kreševa. Solističkim nastupima okupljene su posebno oduševili Ana Ban, Vanna Nikačević, Marija Majić, Lea Stanić, Božana Sumić i Ivan Rajić potvrđujući kako Kiseljak imamo mnoštvo talentiranih glazbenika spremnih svaki događaj uljepšati svojim glasovima.

„Božićna bajka za velike i male“ dio je bogatog programa „Adventa u Kiseljaku“ koji se održava pod pokroviteljstvom Općine Kiseljak. Većina događaja održava se na Trgu kneza Radoje, a Kiseljačani i njihovi gosti svakog vikenda uživaju u različitim koncertima, predstavama, izložbama, božićnim kvizovima znanja. Dio programa namijenjen i najmlađima. Uz bogatu ponudu oko 20-ak izlagača, „Advent u Kiseljaku“ ove je godine bogatiji nego ikad te je svojim sadržajima ali i iznimnom posjećenošću Kiseljak svrstao uz bok puno većih europskih gradova koji imaju adventski program.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije