Djeca pjesnici

Festival počeo predavanjem o Aleksi Šantiću

predavanje
02.02.2016.
u 07:00

Treći međunarodni Šantićev festival djece pjesnika, koji se održava u Mostaru, u povodu godišnjice smrti Alekse Šantića započeo je školskim satom o životu najpoznatijeg mostarskog pjesnika, piše Večernji list BiH.

Podsjetimo, od 860 pristiglih radova iz država regije, žiri u sastavu Alma Fazil Obad, Božidar Kijac i Miljenko Buhač odabrao je petnaest finalista koji će boraviti u Mostaru do 3. veljače 2015. godine. Djeca pjesnici koji sudjeluju na manifestaciji u Mostaru, njih petnaest, dolaze iz devet gradova država regije i to: Zvezdana Gojković iz Podgorice, Lav Lukić iz Beograda, Una Patafta iz Zagreba, Petar Lučić iz Živinica, Sara Atanasoska iz Prilepa, Hana Trtovac iz Novog Pazara, Marija Pejčić iz Nevesinja, Alaž Bandalo Magrič iz Velenja, Dragan Pehar iz Kotora te Karla Topić, Anastasija Beška Đokić, Adna Hadžihasanović, Ema Čorbadžić, Mirza Nuspahić i Iris Dugalić iz Mostara.

“Drago nam je što možemo buduće pjesničke zvijezde, divnu djecu iz čitave regije, dovesti u naš Mostar.

Oni su ambasadori ljubavi i kulture koji mnogo znače našem gradu, kao što će naš festival značiti njima u budućnosti”, rekao je Goran Kosanić, tajnik Srpskog prosvjetnog društva (SPKD) Prosvjeta, Mostar.

Za sudionike ove manifestacije danas će biti organizirano polaganje cvijeća na mauzolej Osmana Đikića kao i na grob Alekse Šantića i Svetozara Ćorovića. Tada će djeca pjesnici položiti svoje pjesme umotane oko karanfila na grob Alekse Šantića. Nakon toga, u 12 sati u Parku Alekse Šantića bit će organizirano polaganje cvijeća na spomenik Alekse Šantića gdje će djeca sudionici festivala recitirati Šantićeve stihove. Festival će biti zatvoren u Centru za kulturu, gdje će biti održano finalno večer festivala uz dodjelu nagrada najboljima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije