Mostar

Ekskluzivna projekcija bh. filma "Dobar dan za posao"

13.09.2018.
u 12:25

Mostarska publika će, nakon što je pretpremijerno prikazan na ovogodišnjem 24. Sarajevo Film Festivalu, ekskluzivno imati priliku pogledati novi domaći film “Dobar dan za posao” u režiji i po scenariju Martina Turka.

Film će u Mostaru biti prikazan u subotu, 15. rujna u 20 sati na otvorenom, na trgu ispred Kosače, a na projekciji će biti i glumica iz filma Maja Zećo. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Uloge u filmu ostvarili su poznati bh. glumci Aleksandar Seksan, Maja Zećo, Senad Alihodžić, Ermin Sijamija, Mladen Nelević, Muhamed Hadžović, Adijan Kulovac, Vanesa Glođo, Jasna Žalica, Ejla Bavčić...

Film je već pozvan na nekoliko svjetskih filmskih festivala, među kojima i u službenu slekciju 23. International Busan Film Festivala u Južnoj Koreji.

Drama “Dobar dan za posao” govori o jednoj obitelji: Arminu, čovjeku koji nastoji pronaći svoje mjesto u društvu, njegovoj supruzi Jasmini i sinu Edinu, njihovim problemima, nadama i borbi za skladan život.

Direktor fotografije filma je proslavljeni hrvatski snimatelj i reditelj videospotova Radislav Jovanov Gonzo, a kostimografkinja i scenografkinja Emina Kujundžić. “Dobar dan za posao” je Turkov drugi igrani film, a slovenački redatelj trenutačno radi na trećem.

Film Martina Turka, koprodukcija BiH, Turske i Slovenije, nastao je u produkciji Obala Art Centra iz Sarajeva. Produciran je u okviru produkcijske sheme za cjelovečernji film Sarajevo City of Film for Global Screen (Sarajevo grad filma za Global Screen), koju su 2016. pokrenuli Sarajevo Film Festival i Turska radio televizija (TRT).

Projekcija filma u Mostaru održava se u okviru projekta “Sunčana strana Federacije BiH 2018”, koji zajednički realiziraju Obala Art Centar iz Sarajeva i Agencija PRimera iz Mostara. Projekt sufinancira Federalno ministarstvo okoliša i turizma, a cilj mu je promocija kulture i turizma.

U okviru projekta, danas, u četvrtak, 13. rujna u 20 sati će biti prikazan film “Los Bando”, a u petak, 14. rujna u 20 sati film “Whitney” o čuvenoj pjevačici Whitney Houston. Sve projekcije održavaju se ispred Kosače uz besplatan ulaz za sve posjetitelje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije