pomoć

Dvije slikovnice Sonje Jurić za bolesnu djecu

25.10.2018.
u 11:13

U nakladi Humanitarne udruge “Fra Mladen Hrkać” objavljene su dvije slikovnice autorice Sonje Jurić, koje se neće prodavati nego darovati bolesnoj djeci, kao i djeci čiji su bližnji hospitalizirani, a obitelji smještene u prostorijama spomenute udruge. Obje slikovnice, “Najveća pobjeda moga tate” i “Glazba morskih orgulja”, nastale su u sklopu projekta “Pomozimo zajedno obiteljima i djeci na liječenju u Zagrebu”, koji je financiralo Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelji i socijalnu politiku Republike Hrvatske.

“Volonteri udruge “Fra Mladen Hrkać” već nekoliko godinama pomažu, brinu i skrbe o svim potrebitima koji su im se obratili, a vezano za liječenje u zagrebačkim bolnicama. Mnogi su primorani ići na liječenje izvan svojih krajeva u kojima žive, a znamo da je potreban smještaj za pratnju bolesniku, prijevoz, hrana, topla riječ utjehe i sl. Također su potrebni skrb, liječenje, lijekovi i hospitalizacija za sve one koji se liječe u Zagrebu”, kazala je Feni autorica slikovnica Sonja Jurić. Kako bi se ta tema približili i najmlađima, dodala je, nastale su dvije priče za djecu koje je ilustrirala akademska slikarica Ivana Galić Šantić, lekturu je uradila Ivona Baković, a slikovnice je uredila književnica Milena Jukić Bandić. Obje slikovnice su tematski, stilski i sadržajno primjerene djeci predškolskoga uzrasta. U prvom redu, govore o tome kako se djeca osjećaju, što prolaze i s kakvim se razmišljanjima suočavaju kada su u životnoj opasnosti njihovi članovi obitelji. (f)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije