Završena Umjetnička kolonija

Druženje je bilo divno, a svrha mu je bila fini kreativni naboj

09.08.2016.
u 08:00

“Bilo je kao i obično, sjajno, to je jedno divno druženje, ali druženje koje nije samo sebi svrha. To je i ovoga puta bio jedan fini kreativni naboj koji postoji ovdje i koji se pokazao u jednoj izuzetnoj dojmljivosti samih ostvarenja, onih ostvarenja koja prate tu raznolikost likovne scene, dakle, negdje u okviru klasične etike i estetike, s modernim senzibilitetom od videopoljskog realizma, ekspresionizma, modernizma, apstraktnih rješenja…

Dvanaesti saziv

Znači, svega onoga što karakterizira likovnu scenu u segmentu vezanom za sam fenomen slike. Sve to bilo je prisutno”, kazao je prof. Stanko Špoljarić, stručni voditelj Umjetničke kolonije Čapljina, sumirajući dojmove po završetku njezinog dvanaestog saziva.

Da su vrijeme i ambijent podložni iznenađenjima, pokazala je i sama završna svečanost.

Jak vjetar i povremena kiša organizatore, Umjetničku koloniju Čapljina, primorali su da završnu svečanost umjesto u galeriji “Vjeko Božo Jarak” u Potkosi, organizira u Umjetničkoj galeriji Založbe kralja Tomislava u Čapljini.

Uglavnom, nakon trodnevne ljetne vrućine kada se temperatura uspinjala blizu četrdesetog stupnja, završni čin protekao je u skoro jesenskom ambijentu.

Ispred 36 umjetnika, sudionika 12. po redu Umjetničke kolonije Čapljina, obratila se Ivana Ćavar, akademska slikarica, koja je u završnoj riječi na poseban način zahvalila stručnom voditelju, prof. Stanku Špoljariću na pozivu za sudjelovanje, te organizatorima - Umjetničkoj koloniji.

Klapska pjesma

Sudionicima ovogodišnjeg saziva Umjetničke kolonije Čapljina, po običaju, uručene su zahvalnice i darovi.

Zahvalnice je uručio Perica Jurković, predsjednik, a darove Mara Bošković, tajnica Umjetničke kolonije Čapljina.

U programu koji je vodio Boris Matić, glumac Dubrovačkog kazališta, sudjelovala je klapa Trebižat iz Trebižata.

S obzirom da su ovoga puta umjetnici imali iznimno plodonosan rad, za tri dana niz ih je stvorio po tri, četiri slike. Kao siže priče o ovogodišnjoj koloniji moglo bi se citirati promišljanje prof. Špoljarića: “Karaotok je jedna čudesna situacija koja iz umjetnika izvlači najbolje”... •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?