jajce

Drugi dan 22. Šopovih dana na Plivi posvećen ljubavi

Šopovi dani na Plivi
17.10.2023.
u 21:11

Drugi dan 22. Šopovih dana na Plivi, u utorak, u Domu kulture u Jajcu održana je Druga književna večer posvećena književnici Mirjani. S. Drenjančević.

Predsjednik Napretka Jajce Radoslav Tokić zahvalio je književnici Drenjančević na dolasku u Šopov rodni grad te se osvrnuo na njezinu pjesmu "Pišite pjesnici" gdje ona govori pjesnicima da ne pišu stihove "o njoj, njemu, radosti, tuzi, sreći, izadaji, nego, "O pjesnici, ne sanjajte, pišite o ljubavi. Volite, vodite ljubav. Čitat će vas ljubavnici".

Večer je nastavljena ugodnim razgovor s Mirjanom koji je vodila književnica Božena Volić.

Tema razgovora je bila ona koja se nalazi u svim Mirjanininm knjigama, a to je ljubav.

Mirjana je istaknula kako se pisanjem bavi odavno, čak od osnovne škole te da su joj mnogi radovi uništeni u ratu koje je po sjećanju nastojala obnoviti i ponovno napisati. Nakon prve knjige poezije "Tu si...u stihu mom" došla je i druga knjiga pod nazivom "U vrtlogu života" koju je posvetila suprugu i djeci.

Najnovija knjiga koju je napisala nosi naslov "Život piše ljubav". Mirjana je istaknula kako na papir pretače sve ono skupljeno, poslušano, proživljeno, željeno, sanjano, sve ono što joj u trenutku blaženstva iz srca izlazi.

U nastavku 22. Šopovih dana na Plivi, osim književne večeri osnovnih škola slijedi i središnja književna večer s Feridom Duraković, koja će se održati u petak, 20. listopada u Domu kulture s početkom u 19 sati, priopćili su organizatori - HKD Napredak, podružnica Jajce.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?