otvorena virtualna izložba

Do sada naslikano približno 700 slika s tematikom pejzaža i ekološkim motivima

22.05.2020.
u 13:24

Kroz deset godina više od 300 studenata naslikalo približno 700 slika s tematikom pejzaža i ekološkim motivima

U virtualnoj galeriji Kunstmatrix otvorena je virtualnu izložbu „Eko kolonija 2010. - 2020.“ Udruga EKO ZH je na taj način željela zaokruži desetogodišnje organiziranje ove likovne kolonije. Od skromnih početaka u „Dogani“ u Širokom Brijegu dospjelo se do likovnih kolonija na Blidinju, koja zadnjih godina okupljaju veliki broj studenata likovnih akademija iz šireg okruženja. Izložba „Eko kolonija 2010. – 2020.“ obuhvaća 33 umjetnička rada od 32 studenta i ostaje otvorena do 1. lipnja.

- Kroz proteklih deset godina sudjelovalo je više od 300 studenata, a naslikano je približno 700 slika s tematikom pejzaža i ekološkim motivima. Udruga EKO ZH bi nakon završetku likovne kolonije nastojala doniranjem umjetničkih slika ili izložbama prodajnog karaktera pomoći najpotrebitijim udrugama - centru Marija Naša Nada u Širokom Brijegu, Humanitarnoj udruzi Fra Mladen Hrkać, Udruzi Srce za djecu oboljelu od raka u Sarajevu, DIS-u Teatar, Udruzi slijepih te Udruzi gluhih i nagluhih u Banjoj Luki. Nadamo se da ćemo nastaviti s radom i organiziranjem godišnje likovne Eko kolonije i upisivanjem pozitivnog trenda na području umjetnosti. Cilj nam je senzibiliziranje javnosti u oblasti ekologije i kulture kao i mogućnost povezivanja i interakciju studenata likovnih akademija, kazala nam je Kristina Ćavar, voditeljica ovog projekta.

Osim kulturnih projekata udruga EKO ZH aktivno provodi i niz drugih projekata vezanih za svoju misiju, a od značajnih trenutačno provodi implementaciju projekta „Youth Drive“, sufinanciranog od strane EU-a, vezanog za tematiku zaštite okoliša, koji se provodi u četiri općine/grada Županije Zapadnohercegovačke i tri općine u Crnoj Gori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije