Naslovnica Kultura

Deseta obljetnica smrti književnika i novinara Dragana Šimovića

Misa zadušnica za pokojnog Šimovića bit će služena u ponedjeljak, 9. siječnja u crkvi Svetog Ivana apostola i evanđeliste u Mostaru u 7 sati
06. siječnja 2017. u 11:32 0 komentara 54 prikaza
Dragan Šimović

Na današnji dan 2007. godine, nakon kraće i teške bolesti, u 43. godini života, preminuo je književnik i novinar Dragan Šimović.

Priče i pjesme objavljivao je u mnogim listovima i časopisima, a dio njih je preveden na njemački, engleski, slovenski i makedonski jezik.

Prvu knjigu priča "Misterij stolne lampe" objavio je 1990. godine u sarajevskoj Svjetlosti, nakon čega slijedi knjiga "Prolaznik" objavljena 1997. godine u nakladi Matice hrvatske Sarajevo i Zirala iz Mostara.

Godine 2003. Šimović je objavio knjigu priča pod nazivom "Učili smo za pjesnike". Iste godine zajedno s Josipom Mlakićem i Robertom Mlinarcem objavljuje knjigu "Triangulacija".

Dobitnikom je prve nagrade za priču "Zijo Dizdarević" 1988. godine, a uvrštavan je i u izbore i antologije.

Šimović je rođen 14. lipnja 1964. godine u Gabeli kod Čapljine. Veći dio života živio je u Mostaru gdje je jedno vrijeme bio urednik u nakladničkoj kući Hercegtisak te kolumnist u više listova.

U Mostaru je također pokrenuo vlastitu antikvarnicu "Škrinja", koja je okupljala i promovirala razne književnike.

U povodu desete godišnjice smrti, jutros je za pokojnog Šimovića u crkvi u Gabeli služena sveta misa zadušnica.

Također, misa zadušnica za pokojnog Šimovića bit će služena u ponedjeljak, 9. siječnja u crkvi Svetog Ivana apostola i evanđeliste u Mostaru u 7 sati.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.