18. godišnjica Bratovštine

Čuvari hercegovačke kulture

05.12.2017.
u 09:00

Neizmjeran je doprinos Bratovštine sv. Stjepana prvomučenika Gorica-Sovići očuvanju kulture i tradicije Gruda i Hrvata Hercegovine. Bez njihove snalažljivosti i organizacije kulturnih događanja koje redovito rade uz pregršt ljubavi i entuzijazma, građani Sovića i Gruda te njihovi gosti ostali bi uskraćeni za niz veličanstvenih kulturnih događaja koji ulaze u anale ovoga kraja. Osamnaesta obljetnica Bratovštine proslavljena je svečano proteklog vikenda u župnoj crkvi u Gorici, a svetu misu je predslavio fra Ante Marić, s fra Josipom Vlašićem u koncelebraciji. U prigodnoj homiliji fra Ante je naglasio kako je Bratovština odgovorila svom pozivu i još uvijek djeluje na dobro svojih župljana i šire zajednice.

Molilo se i za Haaške uznike i za pokojnog generala Slobodana Praljka. Predsjednik Bratovštine Dragan Prlić na kraju je svete mise pozdravio sve nazočne prigodnim riječima:

“Ovo moje obraćanje ima želju, u svečarskom duhu, toplom riječju prisjećanja na početke i svih ovih 18 ljeta naše Bratovštine, pozdraviti sve vas, drage naše članove, sve naše podupiratelje, sve naše prijatelje, suradnike, sve drage fratre i časne sestre, sve vas koji ste večeras ovdje s nama. Ova 18. obljetnica Bratovštine je obljetnica naše punoljetnosti! Presretan sam u ovoj osamnaestoj obljetnici i zbog toga što sam od samih početaka dio Bratovštine, a sada, evo, i njezinim predsjednikom. Kroz ovih 18 godina mnogo se toga dogodilo, puno smo toga uradili. Ne zaboravljamo naše vrijedne sekcije koje su sve ovo vrijeme djelovale svom snagom.

Nakon svete mise u Galeriji u Gorici otvorena je izložba slika akademskog slikara Ivice Vlašića iz Livna. O izložbi je govorila Zorana Grizelj, poslije nje i autor Ivica Vlašić. Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj otvorio je ovu izložbu i čestitao Bratovštini njezinu punoljetnost sa željom da još dugo godina ustraje u činjenju dobrih djela!•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?