Kampus Sveučilišta

Četrdesetak slikara u radu kolonije posvećene Kreši Lediću

06.05.2018.
u 10:00

U kampusu Sveučilišta u Mostaru u Rodoču održava se likovna kolonija “Krešimir Kreša Ledić”, u spomen na omiljenog profesora koji je ostavio dubok trag u pedagoškom i likovnom smislu.

Kolonija je ove godine okupila više od 40 umjetnika koji su stvarali umjetnost o temi “Hercegovina u očima umjetnika”. Likovnu koloniju u spomen na akademika Ledića organizira Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i Matica hrvatska Mostar, a kolonija je uvrštena u program kulturne manifestacije Mostarsko proljeće 2018. – XX. dani Matice hrvatske.

U okviru djelovanja kolonije održana je i likovna radionica za učenike osnovnih škola koji su imali priliku upoznati akademske umjetnike i vidjeti kako nastaju umjetnička djela.

Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti osigurao je sav potreban materijal (boje za tekstil, majice i potreban pribor za rad), a učenici će oslikane majice darovati svojim majkama. Učenički radovi izloženi su na zajedničkoj radnoj izložbi također u kampusu u Rodoču.

Radovi nastali u koloniji bit će izloženi danas u kampusu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?