Kulturna manifestacija

Bogat program Livanjskog kulturnog ljeta

14.07.2016.
u 11:00

Ovogodišnja kulturno-zabavna događanja u okviru 29-dnevne manifestacije Livanjsko kulturno ljeto 2016. započet će svečanim otvorenjem na ljetnoj pozornici u gradskom parku ispred zgrade Narodnog sveučilišta u Livnu u nedjelju, 17. srpnja u 20.30 sati.

Klapa Rišpet na otvaranju

Gost na svečanom otvorenju je klapa Rišpet iz Splita. U sklopu ove kulturno-zabavne manifestacije, koju petu godinu zaredom organiziraju općinski načelnik i Općina Livno, bit će obilje poezije, pjesme, slika, kazališnih predstava, folklora i svega drugoga pretočenog u događaje nanizane u ovogodišnjem programu sve do petka, 12. kolovoza.

Već u utorak, 19. srpnja u 20.30 u atriju Franjevačkog muzeja i galerija Gorica, u prelijepom okruženju s arheološkim izlošcima, Goran Matović obilježit će 40 godina s Tinom Ujevićem u poetskoj večeri ‘San i ludilo’.

Za subotu je rezervirano ono na što su Livnjaci posebno ponosni, slikarstvo. Riječ je o izložbi ‘Susret triju generacija’ u galerijskom prostoru na Gorici. Ideja izložbe je ukazati na fenomen i kontinuitet umjetničkog stvaralaštva na ovom prostoru od Gabriela Jurkića do današnjih dana. Tako će se na izložbi predstaviti umjetnici koji žive, ili su podrijetlom iz jedne od šest općina HBŽ. Bit će izložena djela 61 umjetnika, a izložba se u sklopu Livanjskog kulturnog ljeta priređuje u povodu 130. obljetnice rođenja Gabriela Jurkića.

Nedjelja je rezervirana za još jednog Livnjaka, Sergeja Mioča, koji živi i radi u Hrvatskoj, koji će s HNK Šibenik i kazalištem Virko izvesti sivu komediju ‘Rogonja’. Ta je predstava nagrađivanja i hvaljena ponajviše radi tematike, a to je, tko je više ili manje, zaslužan za stanje u kojemu se svi nalazimo.

Dalmatino za kraj

Ponedjeljak, 25. srpnja rezerviran je za ljubitelje glazbe, koncert grupe Meritas u dvorani Narodnog sveučilišta u 21 sat, a FreDA, monodrama Nere Stipičević je u srijedu, 27. srpnja, u isto vrijeme i na istom mjestu, tu je ‘Žaba’, kazališna predstava HKDU Dinara Livno, Kazališna scena Cleuna, potom predstava za djecu ‘Dobro se dobrim vraća’ – Produkcija Z Split, glazbeno putovanje s Kamernim ansamblom Belcanto, koncert ‘Orguljaška rapsodija’ u crkvi svetih Petra i Pavla na Gorici, Tetrapak rock/pop koncert…i tako redom se do završne večeri 12. kolovoza na Trgu kralja Tomislava kada će Livnjaci i njihovi brojni gosti uživati na otvorenom uz koncert Dalmatina.

Program je to kojega se ne bi postidjeli ni mnogo veći kulturna središta od Livna.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?