Umjetnost ujedinjuje svijet

Bh. umjetnica Arleta Čehić izlaže svoj rad u Veneciji

25.05.2023.
u 14:16

U vremenskom okviru 18. VENECIJANSKOG BIJENALA ARHITEKTURE od 20. svibnja do 24. lipnja dešavaju se paralelni događaji umjetnosti koji su u tom periodu veoma zapaženi zbog posjećenosti ljubitelja umjetnosti iz cijelog svijeta.

Jedan od takvih događaja je i u organizaciji Osten galerije iz Skoplja i Gete instituta u Italiji, pod nazivom " Umjetnost ujedinjuje svijet" , okupljajući umjetnike iz cijelog svijeta. Izložba je otvorena 20. svibnja u prelijepom Pallaco Albrizzi - Capello i uvrštena je u mapu najznačajnijih dešavanja tijekom trajanja BIJENALA.

U selektivnom izboru, našu zemlju je predstavlja istaknuta bh. umjetnica Arleta Ćehić, koja se ovom prilikom predstavilla sa instalacijom Totemi II.

 "To su četiri crne perforirane kutije od drveta, nastale 2014 godine, koje sam tri godine kasnije umnožila na osam i rad nazvala "Preko". Veoma sam zadovoljna selekcijom kustosice Kornelije Koneske i samom postavkom u prostoru. Za razliku od prethodnih, ovoga puta rad je postavljen u obliku križa, što mi je blisko i što se zapravo i eksplicitno referira na neke moje ranije radove. Slobodnim kretanjem vektora sila i u ovoj konstelaciji, rad je zadržao svoju suverenost u izrazu i moje postulatorno promišljanje da je sve što se do sad dogodilo, zbir kontinuiteta i diskontinuiteta. U diskontinuitetu imamo jezgru kontinuiteta. Život kao takav nikad ne umire. Smrt kao takva, dopušta daljnji život.”

Umjetnica Arleta Ćehić je do sada izlagala u the Saturation Point Gallery, London,  Engleska, Cultural Space Instituto Cervantes, São Paulo, Brazil; BWA Gallery, Ostrowiec Swietokrzyski, Poljska; La ville de pont de Claix gallery, Grenoble, Francuska;  Salon Realites Nouvelles, Parc Floral de Paris. Espace evenement, Paris, Flancuska; Alhambra Blvd, gallery, Sacramento CA. USA, Ely Center of Contemporary Art Gallery, New Haven, USA; Gallery Badweg 3, Bolsward, Nizozemska; Temporary Art Space (T.A.S.), Groningen, Nizozemska; Rathaus Hamburg I Dosenfabrik gallery, Hamburg, Njemacka  itd.

Izložba “Umjetnost ujedinjuje svijet" je otvorena sljedećih mjesec dana i trajaće do 24. lipnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije