Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

B-Stars pripale čak dvije nagrade na festivalu Mali kompozitor

21. studenoga 2020. u 14:35 0 komentara 38 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Povodom Međunarodnog dana djeteta 20. studenog u Banja Luci održao se festival Dječjeg glazbenog stvaralaštva ”Mali kompozitor” u banskom dvoru. To je jedini dječjinglazbeni festival u BiH u kojem djeca sudjeluju u svakoj njegovoj sferi-djeca skladaju, pišu tekstove, izvode skladbe i jedini su žiri na festivalu. Ovogodišnji predstavnici grada Mostara bile su članice vokalno plesne grupe B-Stars koje su se predstavila sa skladbom „Nek mir vječno vlada“ te osvojile čak dvije nagrade: 3. nagradu djece
učesnika i nagradu za najbolji scenski nastup, priopćeno je iz BDance. 

Inače, vokalno plesna grupa B-Stars djeluje u sklopu plesnog studija B-Dance i na sceni briljira već sedam godina. Grupu trenutno čine djevojčice uzrasta od 10 do 12 godina koja za cilj ima popularizirati glazbenu umjetnost kroz pjevanje i ples.

Njezinim osnivanjem pokrenut je prvi takav program u cijeloj državi. Do sada su snimili nekoliko autorskih pjesama, nastupili na brojnim dječijim festivalima, osvojili nagrade i pobrali simpatije velikog broja malih i velikih glazbenih simpatizera zahvaljujući jedinstvenom spoju pjesme i plesa koji predstavljaju na sceni. 

“Možemo se pohvaliti da je naš klub jedini u Mostaru, ali i na području cijele BiH, koji popularizira glazbenu umjetnost kroz pjevanje i ples. Osim vokalno plesne grupe B-Stars od ove jeseni i naši najmlađi plesači, djeca od 3 godine pa nadalje, mogu osjetiti prave čari glazbe. Naime, uz redoviti plesni program naši najmlađi plesači imaju i glazbenu radionicu po suvremenoj Bim Bam metodi kako bi razvili pun potencijal svakog djeteta kroz ples, igru i pjesmu i obezbijedili mu nesmetan motorički, intelektualni, glazbeni, lingvistički i socijalni razvoj te kvalitetnu stimulaciju i edukaciju kako u plesnom tako i u glazbenom smislu. Uz to sve radimo i autorske pjesme kroz koje želimo promovirati dobro, učiti djecu važnim životnim, moralnim i etičkim lekcijama te nastojimo njegovati kvalitetnu dječju glazbu”, kazala je Željka Bošnjak Zovko, predsjednica plesnog studija B-Dance. 

Do sada su plesači i pjevači plesnog studija B-Dance snimili i nekoliko video spotova, a uskoro izlazi video spot za novu autorsku pjesmu „Čuvajmo našu Zemlju planetu“, a također u pripremi je i prvi studijski album vokalno plesne grupe B-Stars.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.