Slavni pjevač Iron Maidena 22. ožujka nastupa u Sarajevu

B. Dickinsonu je Deep Purple omiljeni bend

03.03.2023.
u 20:45

Pjevač kultnog britanskog metal benda Iron Maiden i svjetski poznati glazbenik Bruce Dickinson sa Zagrebačkom filharmonijom će za bh. publiku 22. ožujka 2023. godine u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu izvesti Deep Purpleov repertoar "Jon Lord's Concerto for Group and Orchestra", piše Večernji list BiH.

Rock klasici

Sarajevska publika će tako, uz Brucea Dickinsona, pjevača Iron Maidena s kojim je prodao više od 100 milijuna albuma, i Paula Manna, koji je, uz Deep Purple i Londonski simfonijski orkestar, dirigirao filharmonijama diljem svijeta, na pozornici dvorane "Mirza Delibašić" vidjeti i čuti 74 člana dobro poznate i cijenjene Zagrebačke filharmonije uz još četiri sjajna glazbenika svjetskog kalibra.

Klavijature će svirati John O'Hara, multi-instrumentalist i skladatelj, koji je posljednjih 20 godina član čuvene britanske progressive-rock grupe Jethro Tull. Na bas gitari je Tanya O'Callaghan, članica legendarne grupe Whitesnake i etablirana irska glazbenica. Gitaru svira Kaitner Z. Doka, gitarski virtuoz, glazbeni skladatelj i producent, podrijetlom iz Dubrovnika. Za bubnjevima je Bernhard Welz, cijenjeni austrijski bubnjar, skladatelj i producent, također član posljednje postave Lordova benda. - Concerto For Group And Orchestra je, po mom mišljenju, najbolji spoj klasične glazbe i rocka koji je ikad napisan. Napisao ga je Jon Lord davne 1968./1969. u svojoj sobici u Londonu dok Deep Purple još nije bio poznati bend - kazao je Z Doka za Avaz, dodavši kako je Bruce Dickinson kao pjevač dao potpuno novu dimenziju ovom projektu.

- Mislim da Bruce to radi prvenstveno iz svojih privatnih, a ne poslovnih razloga. Bruce je čovjek koji je dijelom inicirao ovaj novi projekt s Paulom zato što je Bruce, kao i ja, odrastao na glazbi Deep Purplea. Njemu je Deep Purple najdraži bend, a bio je i blizak prijatelj s Jonom, kao i sa svim ostalim članovima Deep Purplea. Ušao je u projekt otvorenog srca i na pozornici i u svakom koraku se vidi koliko uživa u tome što radi. Kao suradnik je fantastičan i ima nevjerojatnu energiju koju u životu nisam sreo - dodao je.

Orkestralni aranžmani

Svaka će pjesma sadržavati potpuni orkestralni aranžman. Osim u Sarajevu, u sklopu nadolazeće turneje sastav će nastupiti i 24. ožujka u Zagrebu u dvorani "Dražen Petrović" i 25. ožujka u Cankarjevu domu u Ljubljani.

Podsjećamo, Bruce Dickinson je 2018. godine proglašen počasnim građaninom Sarajeva. Priznanje je dobio zahvaljujući koncertu koji je održao 14. prosinca 1994. u opkoljenom gradu, kad se malo tko usudio doći u grad pod opsadom.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije