INCIDENT

‘Krmača’ iz vojarne zasula stanovnike brojnim gelerima

geler
Braco Selimović
19.08.2010.
u 07:57

Još ujutro je policiji iz vojarne rečeno da će obaviti uništavanje eksplozivne naprave iz Drugog svjetskog rata

Ovo više nije normalno! Netko će na kraju poginuti! Ovdje čovjek može stradati jer se ne zna tko pije, a tko plaća, negodovali su jučer iza podne stanovnici pokraj ograde vojarne Helidrom, nakon što su ih zasuli geleri, kamenje i što sve ne nakon snažne eksplozije koja ih je umalo sustigla iz vojnog kruga.

- Uzbuna je nastala kada su po naseljima Rodoč i Jasenica počeli padati dijelovi nepoznate eksplozivne naprave. Ovaj komad je pao na parking, svega dva metra od mene!, pokazivala je konobarica kafića u Gornjoj Jasenici, čiji su gosti također ostali zatečeni. Slično je govorio i susjed koji je u kritično vrijeme radio na stroju za beton. Negodovali su i ostali koje smo pitali za njima zagonetnu detonaciju, što nije rijetkost na mostarskom jugu.

- Incident su oko 12.30 sati odmah prijavili iz obitelji Buhovac i Zovko. Nama je još ujutro iz vojarne rečeno da će obaviti uništavanje eksplozivne naprave iz Drugog svjetskog rata, tzv. krmače pa smo poslali jednu policijsku ophodnju koja je čuvala ulaz u vojni objekt. Ispitat će se je li u ovom slučaju bilo riječi o nestručnom rukovanju pri uništenju opasne naprave ili je u pitanju nešto posve drugo, kažu iz Policijske uprave Mostar.

- Kada se čula detonacija, prvo sam pomislio da je nekome na ulici pukla guma. Za svega nekoliko sekundi počeli su padati tvrdi komadi koji su mogli nekoga i ubiti. To nije prvi put da se čuju detonacije iz kruga Helidroma, ali nikada dosad nije došlo do ovakve velike opasnosti za ljude i njihovu imovinu. Treba ispitati što se dogodilo, složno su tvrdili Rodočani i Jaseničani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije