RAZLOG SUKOBA

Krešić je kažnjen zbog rušenja sporazuma s HDZ-om BiH

kresic
VL FOTO
15.01.2011.
u 11:23

- Protiv Stjepana Krešića pokrenut je stegovni postupak zbog kontinuiranog odbijanja prihvaćanja odluka sjednica Predsjedništva, rekao je Ljubić

Čelnici dva HDZ-a u BiH Dragan Čović i Božo Ljubić ocijenili su jučer da se ništa ne može ispriječiti sporazumu o suradnji ove dvije stranke komentirajući odluku čelništva HDZ-a 1990. da razriješi člana Predsjedništva ove stranke Stjepana Krešića koji se javno usprotivio odluci o savezu dvije najsnažnije stranke Hrvata u BiH.

Stegovne mjere

- Protiv Stjepana Krešića pokrenut je stegovni postupak zbog kontinuiranog odbijanja prihvaćanja odluka sjednica Predsjedništva, rekao je Ljubić nakon sastanka s Čovićem oko zajedničkog nastupa dvije stranke u vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Iz HDZ-a 1990. je tijekom jučerašnjeg dana priopćeno da je “dosadašnji član Predsjedništva HDZ-a 1990. Stjepan Krešić razriješen sa svih stranačkih funkcija, a istodobno je pokrenut i stegovni postupak pred Visokim sudom časti”.

- Ove odluke su donesene zbog djelovanja Stjepana Krešića protivno politici utvrđenoj na sjednicama Predsjedništva i Središnjeg odbora te se njegove izjave predstavljaju privatnim stavom. Krešić je u medijskome istupu rekao kako se protivi sporazumu s HDZ-om BiH te da će veliki broj članova zbog toga istupiti iz stranke. Neslužbeno se govori kako je Krešić pristao sazvati Dom naroda Parlamenta Federacije BiH kako bi SDP mogao na prijevaru uspostaviti vlast u Federaciji BiH. No, u toj nakani spriječilo ih je Središnje izborno povjerenstvo (SIP) koje je odbacilo mogućnost valjanog rada i donošenja odluka ovoga, gornjeg doma Parlamenta bez popunjavanja sva tri nacionalna kluba koji imaju po 17 zastupnika.

Novi potezi

Govoreći načelno, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio je da pojedinačni slučajevi neće narušiti suradnju dviju stranaka.

- Ne postoji osoba ili problem koji može poremetiti odnose ove dvije stranke koje su legitimni hrvatski predstavnici u BiH, rekao je Čović. Najavio je da će s Ljubićem uskoro obići i HBŽ i ZHŽ te dogovoriti zajednički ustroj vlasti.
 
NA: Predsjednici Josipović i J. Kosor dolaze u odvojene posjete u BiH
Prema najavama predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, već sljedeći tjedan u posjetu Bosni i Hercegovini će biti hrvatska premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor koja bi, kako se očekuje, trebala posjetiti središnju Bosnu. Očekuje se i da će hrvatski predsjednik Ivo Josipović vrlo skoro posjetiti Bosnu i Hercegovinu, a tijekom oba ova posjeta očekuju se susreti s vodećim hrvatskim političarima u BiH i razgovori o procesu ustroja vlasti i drugim reformama.

Komentara 1

Avatar bucalo
bucalo
18:39 15.01.2011.

jedina kresiceva krivnja je sto se upustio u politiku jer on je preposten za to i sad ispasta od onih prevaranata koji ce i mater prodat za stolicu

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?