Bivši izbornici

Kranjčar i Ćiro složni: Bilić nije smio reći da odlazi

'14.10.2010. Maksimir, Zagreb -Zlatko Cico Kranjcar, izbornik reprezentacije Crne Gore. Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
13.11.2011.
u 09:08

Nisam protiv Bilića, čestitam mu na plasmanu na EP i kako je isplivao nakon problema. Međutim, bude li u kvalifikacijama za SP došao novi izbornik, onda je logičnije da on svoju viziju počne graditi već na EP-u - kaže Zlatko Kranjčar.

Bivši hrvatski izbornici, bez fige u džepu, čestitaju Slavenu Biliću na vrhunski odrađenome poslu protiv Turaka. Međutim, nitko od njih nije bio čvrsto uvjeren da će se Hrvatska prošetati Istanbulom, nitko osim – Ćire! Kako ste to znali?, pitamo velikoga stručnjaka Blaževića.

– Zato što sam ja – trener! Jer znam koliko ti momci vrijede, jer stalno ponavljam da su najbolji na svijetu, jer sam zaista u to uvjeren. A nitko drugi to nije vjerovao, čak ni tvoj ljubljeni Mamić nije putovao u Istanbul jer je bio siguran da gubimo! – poručuje Ćiro iz iranskog Kermana.

Kako objašnjavate taj preobražaj reprezentacije?

- Vi ste za to zaslužni jer ste ih podcjenjivali i probudili u njima revolt, a revolt je j...n pokretač, najveći motiv!

Zlatko Kranjčar je objasnio svoju tezu o odlazećem izborniku...

- Bilić je to trebao prešutjeti, ne najavljivati odlazak. Uvijek se sjetim kako je reprezentacija izgledala na SP-u u Japanu nakon što je gospodin Jozić kazao da poslije turnira odlazi. Teže je doprijeti do igrača, ubrizgati im optimalnu dozu motivacije ako oni znaju da je njihov trener na odlasku. Nisam protiv Bilića, čestitam mu na plasmanu na EP i kako je isplivao nakon problema, međutim, bude li u kvalifikacijama za SP došao novi izbornik, onda je logičnije da on svoju viziju počne graditi već na EP-u - kaže Cico.

>>Cijeli razgovor s bivšim izbornicima pročitajte danas u tiskanom izdanju Večernjeg lista<<

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?