SUĐENJE

Kralj kokaina prao novac kroz šećer

secer
Arhiva VL
27.03.2012.
u 09:56

Crnogorski narko-boss godinama izbjegava uhićenje, a navodno se krije u južnoj Africi

Zoran Ćopić, koji je optužen za pranje novca od trgovine drogom crnogorskog narkobossa Darka Šarića, u kupovinu Tvornice šećera u Bijeljini trebao je uložiti oko 8,6 milijuna maraka kako bi postao 80 postotni vlasnik, jučer se čulo u banjolučkom Okružnom sudu iz snimljenih telefonski razgovora između Ćopića i odvjetnika Faika Muhića, koji ga je zastupao u odnosima s radnicima. Iz snimki razgovora čulo se da je “Agrokop” Banja Luka, koji je u vlasništvu Ćopića, nakon što postane većinski vlasnik, trebao kroz dokapitalizaciju uloži još oko dva milijuna da bi postao stopostotni.

Jučer su preslušavani razgovori snimljeni između Ćopića i direktora “Agrokopa” Novi Sad Milivoja Pavlovića, banakra Srđana Petrovića i Nebojše Jestrovića. Optužnica tereti Ćopića da je “oprao” veću količinu novca koji je stečen od prodaje droge narkobosa Darka Šarića, prozvanog kralja kokaina. Navodi se da je to činio od 2008. pa do polovice 2010. godine, udruženo s više osoba, među kojima su Ljubo Mrđen i Drago Nižola, putem off-shor kompanija i banaka kroz gospodarske tijekove RS i Srbije. Taj novac je upotrijebljen i za pokretanje Tvornice šećera u Bijeljini, čiji je većinski vlasnik postao Ćopić. Mrđen je priznao krivicu i osuđen je na pola godine zatvora. Zoranu Ćopiću je odlukom suda zbog ovog postupka blokirana imovina vrijedna više od 20 milijuna maraka.

Predsjednica Sudskog vijeća Olga Malešević jučer je na sudu upozorila medije da kada izvješćuju tajne transkripte razgovora ne puštaju izravno nego prepričaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?