Euro nastupi

Koševo i Gradski vrt u jedini zadovoljavaju stroge Uefine kriterije

Koševo
27.06.2012.
u 09:50

Ako bi primjerice Široki Brijeg izborio plasman u skupnu fazu Europa lige, svoje utakmice igrat će na Gradskom stadionu u Banjoj Luci

Ako bi netko od bh. klubova (Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg i Borac) u predstojećoj sezoni izborio nastup u skupnoj fazi nekog od UEFA natjecanja, svoje utakmice morao bi igrati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo“ ili gradskom u Banjoj Luci. - To znači da ako bi, primjerice Široki Brijeg izborio plasman u skupnu fazu Europa lige svoje utakmice igrao bi na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Širokobriježani su Banju Luku prijavili kao rezervnu opciju, jer za igranje u skupnoj fazi Pecara više ne ispunjava uvjete, istaknuo je Nihad Hodžić, stručnjak za infrastrukturu N/FSBiH. No, prije eventualne skupne faze bh. timovi imat će problema i u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Točnije, Sarajevo i Željezničar na Koševu neće moći koristiti zapadnu tribinu. -Oko 18.000 mjesta na zapadnoj tribini Koševa nema odgovarajuće stolice, odnosno nema stolice s naslonima. Ništa se nije dogodilo od prošle godine, kada je Odjel za licenciranje klubova N/FSBiH ukazivao na nedostatke na bh stadionima, pogotovo Koševu“, kaže Hodžić, naglasivši:

- Ako bi Sarajevo i Željo izborili skupnu fazu nekog od UEFA natjecanja imao bi pravo igrati na Olimpijskom stadionu. No, i tada bi van funkcije bila zapadna tribina. Naravno ako bi do tada stolice s naslonjačima bile postavljene, publika bi utakmice mogla gledati i sa zapadne tribine.

U Odjelu za licenciranje klubova N/FSBiH nadaju se da će Općina Centar i Centar za sport i rekreaciju, vlasnici stadiona Koševo u što skorijem roku postaviti odgovarajuće stolice na zapadnu tribinu, kako reprezentacija BiH 11. rujna ne bi ostala uskraćena za podršku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije