KOLUMNA

Dodirnimo i primimo Isusa!

fra Iko Skoko
26.12.2020.
u 12:20

Božić 2020. u vrijeme virusa SARS-CoV-2 koji je prouzročio bolest koju su nazvali COVID-19. Mnogi smatraju kako su nam taj virus i ta bolest smanjili božićno veselje. To je točno, ali nam ne može smanjiti božićnu radost. Veselje dolazi izvana, a radost iznutra, iz srca.

Četverogodišnja Mihaela došla je s ocem i malim bratom na misu u kriptu crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru. Napravljene su velike božićne jaslice ispred oltara. Mihaela je šetala tridesetak minuta uz jaslice i promatrala štalicu i figure. Ponekad bi joj se pridružio brat.

Njemu su jaslice bile visoke i nije mogao vidjeti figure. Zato bi se brzo vraćao ocu. Mihaela je bila uporna. Svojom malom rukom dodirivala je figure. Djetinjom radošću divila im se. Tražila je figuru koja je predstavljala malog Isusa. Htjela je primiti svojim rukama malog Isusa. Promatrajući je kako pozorno dodiruje pojedine figure i traži malog Isusa, stvorila mi se slika pred očima kako je naš cijeli svijet poput tih božićnih jaslica. A mi ljudi poput male Mihaele prolazimo svijetom. Promatramo ljude i događaje. Želimo ljude dotaknuti, susresti i upoznati ih. Božić je vrijeme kad želimo na poseban način dotaknuti, susreti i primiti Isusa. Zato je Isus postao čovjekom. Došao na svijet u obliku djeteta da ga možemo bez straha dodirnuti, susresti i primiti. Želi da njegovom vlašću postanemo djeca Božja. Hoće se nastaniti među nama. Daruje nam od svoje milosti i istine. Isus je svjetlo našem svijetu. Rasvjetljuje svakoga čovjeka. Tama ga ne može obuzeti. Objavio nam je Oca nebeskoga jer ne želi da tama obuzme ni jednoga čovjeka na svijetu.

Svim čitateljima Večernjeg lista neka je blagoslovljen i radostan Božić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?