17.11.2015. u 06:45

S jednog portala na bosanskom jeziku bliskom ISIL-u prijeti se BiH još gorom i gorčom odmazdom od one koja se dogodila u Francuskoj. Napisali su da je teroristički napad u Parizu blagoslovljena vijest za muslimane i izražavaju žaljenje što nije bilo više žrtava. Najavljuju da će uskoro doći i među njih (BiH), te da će se ISIL-ova zastava vijoriti krvavim ulicama Europe. Iako su ovakve prijetnje u funkciji propagande i zastrašivanja, ipak bi ih sigurnosne službe morale ozbiljno provjeriti. Na društvenim mrežama teroristi ih ismijavaju pitanjima "Gdje su vam sada vaši zrakoplovi, tehnologija, kamere i praćenje te vaša vojska kojom se ponosite?". Jučer su ismijali francuske skupe i neuspješne napade na ISIL uvredama kako za jedan projektil troše po 250 tisuća dolara, dok su oni mecima od jednog dolara ubili "150 vaših prljavih državljana". Uvrede ispunjene osjećajem nadmoći. Koje je to uopće oružje kojim bi se moglo zaustaviti ISIL-ovu gerilu?! Kako među tisućama prepoznati samoubojicu koji omotan eksplozivom ide u "sveti rat". U borbu protiv njih moraju se uključiti svi građani i sve policije svijeta. Osobito u BiH u kojoj su se izmiješale mnoge nevidljive vojske. Nitko ne zna njihovu stvarnu snagu. Povratnici iz Sirije regrutiraju novake za nove ratove. U eventualnim napadima može im se suprotstaviti samo organizirana država u okrilju jednog moćnog NATO saveza. Međutim, BiH to danas nije. 

Angela Merkel je upozorila kako bi izbjeglička kriza mogla izazvati novi balkanski rat. Papa Franjo tvrdi da se u svijetu već događa jedna vrsta trećega svjetskog rata. Koji se u svakom trenutku može prenijeti i na naše dvorište. Definitivno, nakon Pariza može se reći, ovo sada je – rat. Svi su već izabrali stranu. BiH se svrstala u globalnu koaliciju za borbu protiv terorizma i time automatski postala jedna od mogućih meta terorista. Zbog svog položaja, unutarnjih slabosti i strukture, možda je u Europi i najranjivija zemlja i zapadne sile stoga joj moraju pomoći. Najučinkovitiji put za to je ubrzana integracija u NATO savez.

Amerikanci su se zbog svjetske sigurnosti vratili u ovaj dio svijeta. Predsjednik Obama je u Turskoj gdje tu državu ohrabruje u borbi protiv ISIL-a. Potpredsjednik SAD-a Joe Biden idući tjedan dolazi u Zagreb. Teme razgovora bit će pitanje stabilizacije jugoistočne Europe. Amerika je svjesna da samo ubrzavanje euroatlantskog puta vodi prema stabiliziranju cijele regije i istodobno zaustavlja jačanje radikalne islamizacije koja se itekako osjeti na Kosovu, u BiH, Albaniji i Makedoniji. Ako bi se BiH pokrila NATO-ovim kišobranom, od gelera terorizma sačuvale bi se i mnoge druge zemlje. Oklijevajući, nikada se ne zna kada će se opasni spavači ISIL-a probuditi. Oni samo čekaju znak za krvavu odmazdu, kako ih već slobodno huška teroristički portal na bosanskom jeziku.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
17:48 17.11.2015.

Ovaj članak je klasičan lobirani novinarski spin, da bi se širila panika među Srbima u BiH. Srbi neće NATO pakt u svojoj zemlji, a za ulazak je nužan koncenzus sva tri naroda.

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
20:02 17.11.2015.

Nema života bez NATO kišobrana. Tako se ne bi dogadjali teroristički napadi kao ovaj u Parizu, da su Francuska i druge zapadnoeuropske države bile članica ovog saveza. Autorovo uvlačenje u rektum našim transatlanskim gazdama, više je nego degutantno, zar ne?

Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
20:51 17.11.2015.

Neće IS napasti BiHIS.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?