brza gradnja

Kinezi grade najvišu zgradu na svijetu za samo 90 dana

farrah03
Foto: Reuters
1/2
18.06.2012.
u 10:55

SkyCity One će s 838 metara biti za gotovo 10 metara viši od Burj Khalife u Dubaiju

Kineska građevinska kompanija BSB na jugu zemlje planira sagraditi najvišu zgradu na svijetu, i to za samo 90 dana, prenosi Wired. SkyCity One će s 838 metara biti za gotovo 10 metara viši od trenutačno najviše građevine, Burj Khalife u Dubaiju, koja je sagrađena za 1931 dan. Zanimljivo je da buduću najvišu zgradu projektirao upravo arhitekt iz Dubaija.

Neboder u gradu Changsha bit će sagrađen za samo tri mjeseca zahvaljujući jedinstvenom sustavu brze gradnje, kojim je BSB u provinciji Hunan već uspio izgraditi neboder od 30 katova za samo 15 dana (pogledajte video). No, mnogi Kinezi zabrinuti su da tako brza urbanizacija znači i lošiju kvalitetu gradnje, koja do izražaja dolazi u slučaju potresa poput onog u Dujiangyanu 2008. godine.

U svakom slučaju, lokalne vlasti odobrile su projekt, pa se čeka samo zeleno svjetlo iz vlade. U BSB-u očekuju da će gradnja početi u studenom ove godine, a projekt bi trebao stajati oko četiri milijarde juana, odnosno oko 3,6 milijardi kuna.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?