ni za 930.000 kuna

Kineska obitelj ne želi prodati grob usred zgrade u gradnji

Motocikl
07.12.2012.
u 16:51

Građevinskoj tvrtki dojadilo je čekati da vlasnici popuste i pristanu na prodaju jednog groba pa su oko njega počeli graditi planiranu zgradu

Nakon obitelji Loa Benga koji je odbio prodati kuću pa je oko nje sagrađena autocesta, Kinu šokira drugi slučaj tvrdoglavih vlasnika koji se ni uz pozamašnu novčanu naknadu nisu spremni maknuti sa svog ''grunta'' ili bolje rečeno grobnog mjesta.

Ovoga puta problemi su priušteni jednoj građevinskoj tvrtki iz Taiyuana koja je za gradnju zgrade uspjela kupiti cijelo groblje osim jednog groba. Svim su vlasnicima isplatili odštete, no, piše Guardian, oni čiji član obitelji na tom mjestu počiva od 2004. nisu spremni preseliti njegove posmrtne ostatke u drugu grobnicu ni za kompenzaciju od 100.000 funti (oko 930.000 kuna).

Građevinarima su dosadili pregovori pa su oko groba izlili temelje i počeli s gradnjom. Nadaju se da će pregovori s obitelji uskoro uroditi plodom te da će zgradu moći dovršiti sljedeće godine.

>>Vlasnici popustili: Kuća nasred autoceste napokon srušena

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?