tko je predao dokaze

Karamarko: POA nije poslala brijunske transkripte u Haag

karamarko
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
23.04.2011.
u 09:06

Neistina je da brijunski transkripti nisu korišteni tijekom haaškog postupka, kaže ministar.

Ministar Tomislav Karamarko na tiskovnoj je konferenciji opovrgnuo izjave bivšeg predsjednika Stjepana Mesića o tome da je POA proslijedila brijunske transkripte u Haag te da oni uopće nisu korišteni u presudi generalima.

- Nakon tužbe odvjetničkog tima Gotovine DORH-u zbog krivotvorenja dokumentacije POA je imala zadatak utvrditi autentičnost audiomaterijala što je i učinjeno. To je bio sav naš doticaj s tim dokumentom - kazao je Karamarko te dodao da je POA u travnju 2005. nakon ekspertize podnijela izvješće DORH-u.

- POA nikada nije samostalno, niti direktno surađivala s Haagom. Mesićeve izjave su nespretne i zlonamjerne - kazao je ministar.

- Neistina je da brijunski transkripti nisu korišteni tijekom haaškog postupka. On je upotrebljen tijekom postupka protiv Miloševića pod oznakom C-11, a koristio ga je njegov odvjetnik. Također, kod iščitavanja presude generalu Gotovini vidjeli ste da je transkript i ovdje korišten kao dokaz - zaključio je Karamarko.

Kosor zatražila detaljno izvješće
Nakon što je bivši predsjednik RH Stjepan Mesić odbacio optužbe da je dostavljao tzv. Tuđmanove transkripte Haaškom sudu kazavši da je taj zapis zajedno sa skraćenim videozapisom sudu dostavila POA, čiji je ravnatelj tada bio Tomislav Karamarko, svoj komentar iznijela je premijerka Jadranka Kosor:

– Jutros sam se čula s Tomislavom Karamarkom i zatražila detaljno izvješće o spomenutim djelovanjima – rekla je premijerka na polaganju vijenaca na spomeniku Zid boli kod središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja te na grobu Franje Tuđmana na Mirogoju, javlja Dnevnik.hr.

>>Mesić: Brijunski transkript Haagu nisam dostavio ja nego Karamarko

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?