šverc oružja u bih

Karadžić kuca na kriva vrata, Tuđman ne zna ništa

'01.04.2011.,Zagreb - Iako je suncan i topao dan Miroslav Tudjman je u puloveru prosetao Zrinjevcem. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
'Goran Jakus/PIXSELL'
08.11.2011.
u 08:58

U Zagrebu razgovarali Karadžićev pravni savjetnik Peter Robinson i Miroslav Tuđman, tadašnji ravnatelj Hrvatske izvještajne službe

Godinu su dana u trajale pripreme za razgovor između Petera Robinsona, pravnog savjetnika u Haagu optuženog ratnog zločinca Radovana Karadžića, i prof. dr. Miroslava Tuđmana, od kojega je Karadžićeva obrana očekivala da će im otkriti sve informacije koje se odnose na krijumčarenje oružja i naoružanje Armije BiH. Tražili su da Haag izda o tome i subpoenu Hrvatskoj. Nakon rješavanja problema odredbi o čuvanju državne tajne, u Ministarstvu pravosuđa u ponedjeljak je konačno upriličen sastanak Robinsona, pravnog savjetnika R. Karadžića, i M. Tuđmana, koji je na razgovor stigao u pratnji Luke Mišetića, branitelja Ante Gotovine. Susret je trajao tek dvadesetak minuta.

– Karadžićevoj obrani bit će jasno da su kucali na kriva vrata jer M. Tuđman nije niti je mogao imati saznanja o toj temi. Jednostavno nije bio tada, kao ravnatelj HIS-a, mjerodavan za uvoz i provoz oružja u BiH – neslužbeno se saznaje nakon razgovora u Zagrebu. Miroslav Tuđman nije mogao potvrditi ni demantirati da u RH uopće postoje informacije koje zanimaju obranu R. Karadžića.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?