'PUCAJU' OD SREĆE

Kapetan Ukić: Ovaj put idemo do četvrtfinala s autoritetom!

Hrvatska Finska (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/12
12.09.2013.
u 16:14

- Dokle god imamo zajedništvo i samopouzdanje ne trebamo se nikoga bojati - rekao je Roko nakon 'demoliranja' Finske

Unatoč najavama iz stožera hrvatske košarkaške reprezentacije kako je Finska nezgodan i opasan protivnik, Repešini izabranici pregazili su je kao plitak potok! Kapetan Roko Leni Ukić i posljednjoj je sekundi položio zabio za pobjedu 88:63!

- Bila je to prava utakmica! Naš je pristup bio vrhunski i zato je izgledalo jako dobro! Pripremili smo se za njih, imamo centre koji znaju dodati. Govorio sam od početka da se od nas može očekivati katastrofa kakvu smo doživjeli u prvom kolu pa do ovog izdanja. No, dokle god imamo zajedništvo i samopouzdanje ne trebamo se nikoga bojati - rekao je Ukić za kamere HTV-a.

Sljedeći protivnik su Talijani u subotu, između je dobro došao dan odmora.

- Prvi put imamo priliku da se ne provlačimo do četvrtfinala nego da tamo dođemo s autoritetom. Dosada bi se uglavnom provlačili pa bi izgubili sa zadnjim šutem. Dalje ćemo sve tekme probati odigrati na ovaj način. Ne gledamo samo prolaz, nego da samo igramo pravu košarku - istaknuo je kapetan.

Damjan Rudež pokazao se kao pravi 'joker s klupe'. Sa svojih pet trica iz osam pokušaja (ukupno 17 koševa), bi je jedan od glavnih junaka utakmice.

- Ovo je bila pobjeda momčadi. Znali smo da će biti jako teško da su agresivna momčad, no slomili smo ih.

Primjetna je kemija među igračima, nakon poluvremena vratili su se na parket nasmijani, međusobno se zezali...

- Svima nam je drago zbog toga, na poluvrijeme je lakše izaći kad vodiš 20 razlike. Napunili smo se samo samopouzdanjem i sad to moramo iskoristiti

Što očekivati protiv Talijana?

- Jako su dobra momčad, pozviam stoga navijače da nas dođu podržati. Imamo dan i pol da se pripremimo, imaju puno dobrih igrača i ne očekujem laganu utakmicu.

>> Fenomenalna Hrvatska pobijedila Finsku 25 razlike!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?