REAKCIJA TRENERA

Jurčić: Žao mi je što je, Ante je zatvorio oči

Dinamo - Real Madrid (1)
Igor Kralj, Sanjin Strukić, Slavko Midžor, Goran Stanzl/Pixsell
15.09.2011.
u 01:07

Rukavini sam sedam dana govorio nek’ sanja gdje će pucati Casillasu, govorio je Kruno Jurčić

I dok su svi čestitali Krunoslavu Jurčiću na jako dboroj partiji protiv Reala, na utakmici u kojoj je Dinamo bio više-manje ravnopravan suparnik svjetskim mega-zvjezdama, trener plavih ipak nije bio za slavlje:

Kova, hoćeš igrati? Igraš!

- Ne volim gubiti, iako su reakcije vrlo pozitivne, meni je ipak žao. Moje prve impresije su da sam ponosan kako je momčad reagirala. Vidio sam zadovoljne ljude koji su otišli sa stadiona. Rijetko je, a ne sjećam se da je Dinamo izgubio, a ljudi zadovoljni otišli. Želio sam da ne budemo samo sudionici LP, i, kad napravimo analizu, možda je ova utakmica dobra osnova da se ‘pofajtamao’ s Lyonom i Ajaxom. Nadam se da ćemo znati zabiti koji gol i uzeti koji bod - govorio je plavi trener.

Plavi su potpuno isključili Özila, nije postojao pokraj Calella.

- On dugo igra sjajno, zaustavio je i najboljeg igrača Malmöa, jako je u tehničkim elemenitma napredovao, oduzimanje lopte i defenzivna igra nikad nisu bili upitni.

Šteta što Sammir i Badelj nisu dali sve više.

- Ne volim pojedinačnu analizu. A njima nije lako jer se od njih uvijek više očekuje, stroži smo prema njima.

Je li vam žao što na klupi nije bilo Mourinha, jeste li ga nadmudrili?

- Iskreno mi je žao što se nisam slikao s njim. Nadmudrio? A ne, to bi bilo previše. Trudili smo se da blokiramo Real, da nemaju slobode, taktika je dobro funkcionirala. Nadmudriti Mourinha, to bi bilo doista propotentno reći.

Zašto niste igrali s dva napadača nakon iskuljučenja Marcela?

- Konzultrali smo se na klupi, ali igrali smo s ozlijeđenim Ibañezom i Tomečakom, pa bi takva solucija bila preriskantna. Uz ofenzivnog Tomečaka, ubacili smo Šituma, Sammir je bio tu, ne znači da bi bili ofenziviji s još jednim napadačem.

Kovačić je sa 17 godina odigrao sjajnu partiju, kad ste mu rekli da igra.?

- U utorak sam mu došao s leđa i pitao - što bi rekao da igraš protiv Reala? Rekao je da bi žarko želio, pa sam mu priopćio - onda igraš. Polako ćemo ga uvesti u svijet vrhunskog nogomerta.

Mamić delegirao suca?

Bi li Beqiraj bolje reagirao od Rukavine u ‘ziceru’?

- A bi li Bećo došao u tu šansu? Sedam dana govorim Anti da sanja kamo će pucati kad dođe pred Casillasa, Žao mi je što je zatvorio oči i tako lupio loptu, samo to mi je žao - zaključio je Jurčić.

Mournhov pomoćnik Aitor Karanka prvo je komentirao izjavu Cristiana Ronalda da je suđenje bilo sramotno.

- Sretan sam što se nije ozlijedio, važno je štititi igrače na terenu, svi bi trebali biti isti na terenu - kazao je Karanka. Hm, načas smo pomislili da je Dinamo opet igrao s Hajdukom a ne Realom. Možda je Mamić i ovdje uticao na suce.

Karanka je ocijenio susret:

- Nitko od nas i nije mislio da će biti lako. Dinamo je bio očekivano jako motiviran. Zadovoljan sam što smo zabili i nakon isključenja održali igru. U LP nije lako dobiti niti jednu utakmicu.

Je li ugođaj na stadionu utjecao na igrače, niste imali puno pravih pasova?

- Atmosfera je bila odlična, svaki put kad Real igra, to su utakmice s maksimalnim pritiskom, jer je suparnik jako motiviran. A svi valjda očekuju da Real zabije iz svake priliku.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije