PANTOVČAK

Josipović okuplja ključne hrvatske političare na sastanku u Mostaru

opatija, ekonomija, kosor, josipović (1)
Nel Pavletić/PIXSELL
16.11.2010.
u 08:07

Hrvatski predsjednik pokazao je izniman senzibilitet za političke prilike u BiH i položaj Hrvata u zemlji

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović danas je, drugi put otkako je imenovan za predsjednika, u posjetu Mostaru gdje će najvažniji dio posjeta biti susret s hrvatskim političkim predstavnicima. U razmjerno nabijenom radnom danu Josipović će imati i susrete s predstavnicima akademske zajednice i vjerskim pravcima. Na sastanak su pozvani čelnici hrvatskih stranaka - dva HDZ-a u BiH Dragan Čović i Božo Ljubić i Hrvatske stranke prava BiH Zvonko Jurišić.

Politički savez

Na sastanku će biti i zamjenik predsjednika Hrvatske seljačke stranke - Nove hrvatske inicijative Ante Čolak, kao i predsjednici HKDU-a Ivan Musa, HSP-a Herceg Bosne Vesna Pinjuh i HSS-a Ljiljana Lovrić, kao i predstavnici Narodne stranke Radom za boljitak Jerko Ivanković Lijanović i Socijaldemokratske partije Lidija Korać. Josipovićev domaćin u Mostaru bit će Ljubo Bešlić. Očekuje se da će glavna tema razgovora biti poslijeizborna situacija u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na položaj hrvatskog naroda u BiH kao i mogućnost okupljanja oko zajedničke političke platforme oko čega su sporazum već postigla dva HDZ-a u BiH. U dosadašnjim istupima hrvatski je predsjednik vrlo principijelno isticao potrebu za ostvaranje jednakopravnosti Hrvata s druga dva naroda što je veliki otklon u odnosu na njegova prethodnika.

Posjet samostanu

Uz političke susrete Josipović će se na početku posjeta odvojeno susresti s čelništvom Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ te Sveučilišta u Mostaru, jedinoj visokoškolskoj ustanovi u BiH na kojoj se nastava odvija na hrvatskome jeziku. Josipović će i održati govor na Pravnome fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Svoj posjet trebao bi zaključiti posjetom Franjevačkom samostanu u Mostaru

Ključne riječi

Komentara 1

NO
none2010
09:13 16.11.2010.

Moglo bi i biti nešto od ovoga novog Predsjednika? Za razliku od one \"komunjare\", mislim na njegovog prethodnika, koji bi kad bi došao u BiH posjetio Sarajevo, on ide u Mostar gdje i treba da ide.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?