GRUDE

Josip Šimić podnio ostavku, a HSP ‘preselio’ u oporbu

simic
VL FOTO
31.03.2011.
u 12:17

Vijećnici NS-a Radom za boljitak razočarani ovakvim događanjima

Na sjednicama OV-a u Grudama rijetko odrade dnevni red, a da nema “lomova” i obilja maratonskih rasprava o većini pitanja i točaka dnevnog reda. No, jučer je bilo neobično za redovito zasjedanje OV-a s važnim raspravama o proračunu Općine Grude za 2011. godinu i još nekim prijedlozima. Na sjednicu se odazvao 21 vijećnik od ukupno 25. Očekivala se temeljita rasprava, ali sjednica nije ni započela.

HSP u oporbu

Naime, vijećnik HSP-a Ante Zorić, stranke koja je vladajuća u koaliciji, za govornicom je izjavio: - Nismo za ovakav dnevni red jer naša stranka od ovoga trenutka prelazi u oporbu. Potom je dogovorena stanka od pola sata. No, nakon toga vijećnik Mladen Leko iz devedesetke predložio je ponovno stanku od 10 minuta. Velimir Bušić pozvao je kolegu Andru Galića (ranije iz HDZ-a 1990) za napuštanje sjednice. Potom je na svoje “užareno” mjesto OV-a Grude nakratko sjeo predsjednik Josip Šimić. Šimić je nakon kraćeg obrazloženja, razumljivo, podnio ostavku jer njegova stranka prelazi u oporbu pa je na njegovo mjesto zasjeo dopredsjednik Jure Mikulić iz Boljitka. Čuli smo kratak komentar: - Što je ovo, kopira se Sanader. I sjednica je odgođena jer se raspala vladajuća koalicija HSP - NS Radom za boljitak na neodređeno vrijeme.

Nakon toga zatražili smo komentare nekih vijećnika o ovom grudskom slučaju. Načelnik Viktor Marić je dao kratko objašnjenje o svojim ovlastima o proračunu.

Vijećnik Mladen Leko, predsjednik Kluba HDZ-a 1990, pojasnio je kako je ta stranka i ranije, a i sada u oporbi. Međutim, Velimir Bušić i Andro Galić svojim su istupima napravili lom i prelomili Viječe, jer su prešli na drugu stranu, stvorili većinu za novu vlast. Time su prekršili odluke Općinskog odbora i nisu se više ponašali kao nas trojica u stranci. Oni su suspendirani i predani Sudu časti. Dakle, bez njih smo mi i dalje oporba, potvrdio nam je ovaj “zamršeni” slučaj vijećnik Leko. Vijećnici NS-a Radom za boljitak bili su razočarani takvim događanjima na sjednici OV-a. To nama je potvrdio Miro Pejić.

Grudske poteškoće

- Razočarani smo što se sve ovako odigralo jer smo prije sjednice s HSP-om činili parlamentarnu većinu, a iz nama neobjašnjivih razloga i bez ikakve najave došli smo na sjednicu kao da je sve normalno. U svemu se ipak slažemo s načelnikom Viktorom Marićem u provedbi odluka iz svojih ovlasti. Zatečeni smo slijedom događaja jer je Općinsko vijeće dovelo u neizvjesnu situaciju Gruđane jer je sada stranka u oporbi. Zapravo, pred biračima se nismo borili za tu poziciju.

Tražili smo nastavak rada već danas, ali to nije prošlo. Mnogo je problema pa i u Komunalnom poduzeću, ali se sve to odgodilo. Čuli smo i još neke komentare, ali većina tvrdi da se ovako neočekivano ipak nije trebalo dogoditi.

Za oko tjedan dana očekuju se novi dogovori o novoj većini i nastavku rješavanja golemih grudskih 
poteškoća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?