podrška amerike

Joseph Biden: Neovisnost Kosova nepovratna je

biden
AFP
22.07.2010.
u 08:20

Drugi čovjek SAD-a dao je jamstva kosovskom premijeru kako se teritorijalni integritet Kosova ne može dovesti u pitanje i da se pravo i zakon moraju uspostaviti na cijelo teritoriju Kosova, a "budućnost Kosova sigurna u NATO-u i EU".

BEOGRAD - Podpredsjednik SAD Joseph Biden izjavio je kako je neovisnost Kosova nepovratna i da su pred Kosovom napredak u gospodarskim i integrativnim procesima te je u razgovoru s kosovskim premijerom Hashimom Thacijem rekao kako američka administracija visoko cijeni opredjeljenje Kosova na vladavinu prava, javlja agencija Beta. Drugi čovjek SAD-a dao je jamstva kosovskom premijeru kako se teritorijalni integritet Kosova ne može dovesti u pitanje i da se pravo i zakon moraju uspostaviti na cijelo teritoriju Kosova, a "budućnost Kosova sigurna u NATO-u i EU".

Premijer Thaci je izrazio uvjerenje da će nakon današnjeg objavljivanja savjetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o legalnosti proglašenja kosovske neovisnosti početi novi val priznanja Kosova, čime će biti potvrđeno kako je neovisnost Kosova dala prilog miru, stabilnosti i razvoju cijele regije.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije