SURADNJA

Joseph Biden, FBI, američko pravosuđe zanima se za BiH

barasin
web
25.10.2010.
u 08:02

Predviđeno je obraćanje Josepha Bidena, potpredsjednika SAD-a, kao i susret bh. izaslanstva s FBI-em

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Milorad Barašin te ravnatelji policijskih agencija na razini države i entiteta, kao i predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH, sudjeluju na međunarodnoj konferenciji šefova policijskih agencija, koja se održava u Orlandu na Floridi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Rukovođenje i suradnja

Policijski i pravosudni dužnosnici iz BiH tijekom ove međunarodne konferencije nazočit će sastancima, prezentacijama i stručnim radionicama čije se teme, između ostalog, odnose na rukovođenje policijskim operacijama, provedbu posebnih istražnih radnji, vođenje policijskih evidencija i razmjenu informacija, policijsku forenziku, komunikaciju s medijima, građanima i zajednicom, borbu protiv zloporabe opojnih droga, borbu protiv terorizma, definiranje i provođenje profesionalnih standarda u policiji, kao i druge bitne teme vezane za rad policije i tužitelja. Tijekom konferencije, na kojoj sudjeluje više stotina policijskih dužnosnika iz cijelog svijeta, planirani su sastanci s visokim policijskim dužnosnicima, a najavljeno je i obraćanje potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država Josepha Bidena, kao i ministra pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država Attorneya Generala, kao i Erica H. Holdera Jr. sudionicima ove konferencije. Također, predviđeni su sastanci izaslanstva iz BiH s predsjednikom IACP-a Michaelom Carrollom, predstavnicima Američkoga istražnog ureda (FBI) te dužnosnicima projekta ICITAP, Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih država.

Organizacija ICITAP-a


Na konferenciji u Orlandu sudjeluje i predstavnik Policijske misije Europske unije (EUPM) Domenico Paterna, zamjenik šefa misije. Sudjelovanje predstavnika BiH na konferenciji organizirao je ICITAP program Ministarstva pravosuđa SAD-a pri Veleposlanstvu SAD-a u BiH, navodi se u priopćenju nakon prvog dijela održane konferencije u Orlandu. Ova međunarodna konferenciji šefova policijskih agencija ima za cilj pomoći kako glavnom tužitelju Tužiteljstva BiH Miloradu Barašinu, tako i ravnateljima policijskih agencija na razini države i entiteta, kao i predstavnicima Ministarstva sigurnosti BiH za buduću jaču suradnju u radu policije i tužitelja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?