POTRAGA TRAJE

Još uvijek nepoznata sudbina akademika Redžića

redzic
20.01.2013.
u 12:00

Svom prijatelju i kolegi Adilu Kulenoviću poslao e-mail u kojemu je napisao da je izgubio mobitel. Nakon toga mu se gubi svaki trag

Najaktualniji misterij u BiH trenutačno je nestanak profesora akademika Sulejmana Redžića. Istaknuta i cijenjena osoba u bosanskohercegovačkom društvu od 6. siječnja smatra se i službeno nestalom, a posljednji kontakt koji je uspostavio bio je 3. siječnja. Tada je svom prijatelju i kolegi Adilu Kulenoviću poslao e-mail u kojemu je napisao da je izgubio mobitel, te je zamolio Kulenovića da vodi iduću sesiju Kruga 99 - Asocijaciju neovisnih intelektualaca čiji je Redžić predsjednik. I to je bilo sve od istaknutog akademika.

Nakon tog javljanja, Redžiću se izgubio svaki trag i u potragu se uključila obitelj, policija, studenti PMF-a, kolege profesori i brojni drugi koji su imali dodirnih točaka s Redžićem. Ističu da se radilo o jednom nadasve dobrom čovjeku i velikom intelektualcu. Ljuti ih i neodgovorno ponašanje policije od koje traže da uključi više ljudi u potragu. Ipak u policiji ističu da od kada je prijavljen nestanak pokušavaju doći do informacija o akademiku i provjeravaju sva sarajevska područja u kojima bi se akademik mogao nalaziti. Informacija nema nikakvih. Obitelj surađuje s policijom, no ne i s medijima.

Ekipa Avaza, koja ih je posjetila u njihovoj obiteljskoj kući, udaljena je s objašnjenjem da ne žele davati izjave za medije. Slučaj je čudan svima i svi se pitaju gdje je istaknuti akademik, poznat po brojnim kako ljudskim tako i intelektualnim kvalitetama, mogao nestati, a da se ne javi obitelji ili prijateljima. Policija u Sarajevu surađuje i s Graničnom policije i s ostalim bh. policijama te se traži bilo kakva informacija koja bi mogla dovesti do razrješenja ovog slučaja, o kojemu osim bosanskohercegovačkih, pišu i drugi mediji u regiji. U veliku potragu uključeni su sarajevski spasioci, kao i sarajevski GSS.

Inspektor Anto Anđić vodi cijeli slučaj i kao cijela bosanskohercegovačka javnost, vjeruje u pozitivan ishod i pronalazak nestalog Redžića. Za sada, misterij nestanka profesionalnog botaničara, redovitog profesora, šefa katedre za ekologiju na PMF-u, voditelja centra za ekologiju i prirodne resurse, dopisnog člana Akademije nauka i umjetnosti, predsjednika Kruga 99 se nastavlja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije