Stjepan Margić veter

''Još nisam ni svjestan što sam napravio''

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA         '
''
18.08.2010.
u 08:25

Hrvač koprivničke Podravke do zlata je došao unatoč tome što je gluh i što mu je to bio prvi veteranski nastup.

Stjepan Margić (41), hrvač koprivničke Podravke, veteranski je prvak Svijeta! Na prvenstvu u Beogradu, koje se održavalo od 12. do 16. kolovoza, Margić se borio u hrvanju grčko-rimskim načinom u kategoriji do 63 kilograma, starosne skupine od 41. do 45. godine, a do najsjajnije medalje došao je trima velikim pobjedama.

Srušio aktualnog prvaka

Vrhunski rezultat nagovijestio je već u prvom kolu kada je u dvije runde svladao aktualnog veteranskog prvaka svijeta, Srbina Senada Rizvanovića. Odličnu pripremljenost iskoristio je i pobjedom u polufinalu protiv Ukrajinca Mykole Zhytoze, a na svjetski vrh popeo se preko neugodnog ruskog hrvača Alexeya Chiastykova svladavši ga s rezultatom 0:2, 2:0 i 4:0.

Dodatnu težinu ovom pothvatu daje činjenica da je Margić gluhi sportaš i da mu je to bilo prvo veteransko natjecanje u karijeri.

- Nevjerojatan je osjećaj biti svjetski prvak, ali kao da svega još nisam ni svjestan. Neobično je da mi prilaze ljudi koje ni ne poznajem, čestitaju mi i žele se fotografirati sa mnom - izjavio je skromni Margić, kojem su klupski kolege u hotelu Marin u Pakoštanima, gdje Podravka pod pokroviteljstvom saveza organizira ljetni hrvački kamp, priredili topli doček i gala večeru.

Upravo se u Pakoštanima Margić i pripremao za natjecanje u Beogradu.

Odlična pripremljenost

Pod budnim okom trenera Vedrana Blažekovića i uz sparing partnera, mladog Sandra Frankola, Stjepan je odradio ni malo lake sedmodnevne specifično tehničko-taktičke pripreme.

- Njegova pripremljenost u odnosu na lani bila je na puno većoj razini. Već sam u sparingu sa Sandrom vidio da na prvenstvu možemo nešto očekivati, u glavi nam je bila medalja, ali iskreno, nisam se nadao da će uzeti zlato - rekao je Blažeković i istaknuo kako je Margićev rezultat definitivno najveći klupski uspjeh u 84 godine dugoj povijesti. Dodao je kako velika zahvala za ostvareni rezultat ide i treneru Miroslavu Mihalcu, koji je Margića pratio u Beogradu i bio mu snažna potpora na putu do zlata.

Inače, Stjepan već 19 godina živi u Austriji, a član je Podravke šest godina. Zanimljivo, u Koprivnicu je došao slučajno. Putem interneta se povezao s Blažekovićem, a u klub je želio doći da može nastupiti na prvenstvu Hrvatske.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije