MLADE NADE

Još jedan međugorski talent u svijetu sporta

vasilj
VL FOTO
28.10.2011.
u 10:35

Mario je trenirao u Međugorju, Brotnju, Neretvi i Rijeci. Predviđaju mu veliku karijeru

Međugorje je u svijetu sve poznatije po sportskim veličinama, a uskoro bi im se mogao pridružiti i Mario Vasilj. Kadetski prvotimac Splita nedavno je zabio svoj prvi pogodak za ovaj klub.

Nakon pogotka je lakše

- Trebao mi je jedan pogodak za samopouzdanje i da mi bude lakše igrati u nastavku sezone. Super osjećaj bio je zatresti mrežu, nadam se da će toga sada biti sve češće, najvažnije je da mi se otvorilo, kazala nam je devetka RNK Split. Mario je veliki Dinamov navijač, a pogodak je zabio baš Zadru. Klubu s kojim plavi tradicionalno imaju najviše problema, a i ta tradicija mogla bi se prekinuti dok Mario dođe do seniorskog uzrasta i ako ode među plave. Iako mlad, ovaj nogometaš promijenio je već nekoliko velikih nogometnih sredina. Nakon Međugorja u kojemu je napravio prve korake, igrao je za Brotnjo, potom i za Neretvu iz Metkovića. Prošlu sezonu Mario Vasilj proveo je na Kantridi u dresu Rijeke, a od ove sezone brani crvene boje splitskog kluba.

- Bilo mi je dobro u svim tim klubovima, a i u Splitu je za sada sve odlično. Zadovoljan sam svime u ovom klubu, kazao nam je mario Vasilj, kojega je i Ivan Gudelj pozivao na okupljanja mladih hrvatskih reprezentacija. Bio je u HNS-ovu kampu u Umagu jer je na natjecanju hrvatskih regija, Dalmacija čije boje je branio i Mario Vasilj osvojila prvo mjesto. U Međugorje Dinamo već godinama dolazi na pripreme. I Mario će upoznao sve te plave momke. Osvetio ih je za nedavni poraz od Zadra. Uskoro će morati igrati i protiv Dinama u kadetskoj Hrvatskoj nogometnoj ligi, a već ovog vikenda Mario će sa svojim klubom na Kantridu, na svoj bivši klub Rijeku. On i suigrači nadaju se pozitivnom rezultatu, a Mario kaže kako mu neće biti teško igrati protiv svojih donedavnih suigrača.

I brat Luka nogometaš

- Ma kada se iziđe na teren sve to se zaboravi i igra se utakmica, svatko želi dati svoj maksimum i pobijediti, kazao nam je Mario čiji je brat Luka također u nogometu. On je vratar, a nakon Međugorja i Neretva sada brani u mostarskom Zrinjskom. Za razliku od Marija, on je veliki Hajdukovac, a uzor mu je Stipe Pletikosa. Luka je učenik osmog razreda, a s obzirom na njihove navijačke strasti da na treningu njih dvojice zna biti zanimljivo.

- Ponekad zajedno treniramo, kad smo oba u Međugorju, kazao je Mario, ne otkrivajući nam tko je od njih dvojice bolji na treningu.

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krtica
03:50 29.10.2011.

Pa koliko je mlada ova medjugorska nogometna zvijezda???

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?