ISTRAGA

Je li osumnjičeni policajac u svoj rokovnik pisao evidenciju o mitu?

mito
VL FOTO
31.03.2011.
u 12:22

U tijeku višemjesečno kriminalističko istraživanje nad više svojih službenika, uglavnom prometnih policajaca

Iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije nisu htjeli potvrditi ili opovrgnuti da je u tijeku višemjesečno kriminalističko istraživanje nad više svojih službenika, uglavnom prometnih policajaca, kojom prilikom su skupili više dokaza. Naime, protiv jednog već postoje konkretni dokazi, a on se navodno brani šutnjom zbog postojanja osnova sumnje o počinjenju kaznenih djela primanja mita te zlouporabe položaja i ovlasti.

Kako neslužbeno doznajemo, ovaj klupko mita se počeo odmotavati nakon što je jedan državljanin Hrvatske, i to dok se vraćao s jednog pogreba, platio 200 kuna za oprost prometnog prekršaja. Nakon te prijave je navodno pronađen policajčev rokovnik u kojem su se uglavnom nalazila imena stranih državljana, koje je osumnjičeni zaustavljao na cesti i pri tome bilježio kao evidenciju o konroliranim vozilima i putnicima, što je opet prikazivao kao rezultat svoga ‘rada’. Upravo su ti podaci poslužili da se zatraži međunarodna pravna pomoć kako bi se došlo do mogućih oštećenika.

Usto, postoji osnova sumnje da su i još neke njegove kolege tijekom nadzora i upravljanja prometom te postupanja prema osobama zatečenim u prekršajima tražili i uzeli mito. Također je utvrđena osnova sumnje da su osim uzimanja mita zlouporabili svoj položaj i ovlasti na način da su za nesporno utvrđene prekršaje, za koje su predviđene uglavnom visoke novčane kazne prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, omogućili vozačima plaćanje znatno manjih novčanih kazni na mjestu događaja ili su bez zakonske osnove izdavali upozorenja.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Panter2007
Panter2007
09:27 03.04.2011.

Takoje mi strani Drzavljani odnosno Vozaci sa stranim Reg.Plocicama smo ZRTVE ovog Kasiranja bez gresaka i Uzimanja Novca na CRNO!!!!!!!!!!!!!! Bezobrazluk ja sam zadnji puta u Hrvatskoj bez potrebe platio 300.-kuna isa se zalit u MUP Postaju,kaze trebajumi cvrsti dokazii dase zalim na Pravosude.Sta onda nista.Najbolje gaje slikat ili snimi tajno tusam opremu sad nabavio pace se sledeci strucnjak upecat za sva Vrimena u Mrezu Paukovu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?