novi incident

Izraelska mornarica ubila četiri palestinska ronioca u Gazi

izrael
Reuters
07.06.2010.
u 09:01

Vojni izraelski izvori tvrde da su ubijeni Palestinci pripremali teroristički napad.

Izraelska mornarica ubila je najmanje četiri muškarca u ronilačkim odijelima nedaleko od obale Gaze, javili su članovi Hamasa i izraelske vojske, prenosi BBC. 

Hamas je potvrdio da su pronađena četiri tijela i da se peti muškarac vodi kao nestao. Vojni izraelski izvori tvrde da su ubijeni pripremali teroristički napad.

Incident se dogodio osam dana nakon što su se izraelski komandosi napali konvoj brodova s humanitarnom pomoći Gazi, pri čemu je ubijeno devet turskih državljana, među kojima je i jedan s dvojnim američkim državljanstvom.

Izraelski mediji javili su da su jutrošnji napad na ronioce izveli pripadnici iste specijalne jedinice koji su zauzeli brodove humanitarne pomoći. Izraelske snage tijekom vikenda presrele su i preuzele kontrolu nad irskim brodom Rachel Corrie, dok je pokušavao doploviti do Gaze i isporučiti humanitarnu pomoć.

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?