izrael pojačao napad

Izrael tijekom noći gađao više od 130 ciljeva, najmanje 18 poginulih

Gaza, zračni napad, izraelski zračni napad (1)
Reuters/Pixsell
16.11.2012.
u 08:29

Najmanje 18 Palestinaca poginulo je u izraelskim zračnim napadima, a među poginulima bilo je i djece. Tri Izraelca poginulo je kada su Palestinci ispalili rakete na južni Izrael

Izraelsko zračno bombardiranje Gaze intenziviralo se nakon što je pozvano 30 tisuća vojnih rezervista radi moguće kopnene oftenzive. Izrael je objavio da su tijekom noći gađali više od 130 ciljeva, dok su militanti iz Gaze ispalili 11 raketa, javlja BBC. Borbe su se intenzivirale kada je Izrael u srijedu ubio Ahmeda Jabarija, vojnog vođu Hamasa, a u četvrtak su rakete iz Gaze ispaljene na Tel Aviv.

Najmanje 18 Palestinaca poginulo je u izraelskim zračnim napadima, a među poginulima bilo je i djece. Tri Izraelca poginulo je kada su Palestinci ispalili rakete na južni Izrael. Egipatski premijer Hisham Qandil u znak potpore doputovat će u Gazu. Benjamin Netanyahu je kazao kako će njegova zemlja prekinuti napade tijekom njegovog trosatnog posjeta ukoliko se ne budu ispaljivale rakete iz Gaze.

>> Prva uzbuna u 20 godina: Palestinci bombardiraju Tel Aviv

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije