Livno

Izloženo 50 ‘naj’, izabranih između 1700 fotografija

Izložba
Željka Mihaljević
23.04.2013.
u 10:58

Fotografija su se natjecali u pet oblasti: ljudi, grad, priroda, press te u oblasti kreativna fotografija

Izložba “Fotografija godine BiH 2012.“ je nakon Sarajeva i Bugojna postavljena u Livnu u izložbenom prostoru hotela Park. Svi zainteresirani mogu je pogledati do 27. travnja, a na raspolaganju je 50 najboljih fotografija čiji autori su se natjecali u pet oblasti: ljudi, grad, priroda, press i kreativna fotografija.

Pedeset ‘naj’ stručni žiri je izabrao između 1750 pristiglih fotografija, tako da su ‘krivci’ za postav, koji će se predstaviti u 10-ak bh. gradova, Bevis Fusha (Albanija), Branislav Brkić (Srbija), Marc Prust (Belgija), Mario Periša (Hrvatska) i Zijah Gafić (BiH). Na svečanom otvorenju prigodnim riječima nazočnima su se obratili Andrija Vrdoljak i Haris Čalkić, urednik portala Fotografija.ba. Andrija, inače član Centra mladih Livno, nevladine organizacije koja je jedan od pokrovitelja ovogodišnje, ali i prethodnih izložbi, bio je jedan od onih koji se prije dvije godine okitio i titulom autora ‘fotografije godine’ i zapravo je najzaslužniji za organiziranje ove izložbe u Livnu. Fotografija godine BiH je prvi festival fotografije u BiH, a u organizaciji portala Fotografija.ba održava se treću godinu zaredom. Nagradni fond festivala za 2012. iznosio je 8000 KM. Nagradu u kategoriji ‘press’ osvojio je Midhat Poturović s fotografijom “Rudari“, Denis Ruvić je fotografijom ‘Dolazak proljeća’ bio najbolji u kategoriji ‘priroda’, a u kategoriji ‘grad’ titulu najboljeg osvojio je Marko Stamatović za uradak ‘Lekina bara’. U kategoriji ‘kreativna fotografija’ nagradu je osvojio Filip Gržinić s fotografijom „Twisted“, a za poseban uspjeh na natječaju te fotografiju u kategoriji ‘ljudi’ nagrađen je Goran Bisić koji je pored navedenog dobio i posebno priznanja Grand Prix.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?