pula

Izložba fotografija Saše Poldana Jadrana i dijela Baranje

Saša Poldan, izložba fotografija
Foto: Saša Poldan
1/3
07.03.2012.
u 12:54

Izložba “Different directions, same destination” uključuje 20 fotografija velikog formata, hrvatskog Jadrana i dijela Baranje snimljenih iz zraka tijekom 2010. i 2011. godine

Izlobža fotografija nagrađivanog autora Saše Poldana otvara se u galeriji Makina u Puli, 16. ožujka od 20 sati. Izložba “Different directions, same destination” uključuje 20 fotografija velikog formata, hrvatskog Jadrana i dijela Baranje snimljenih iz zraka tijekom 2010. i 2011. godine. 

Nakon uspješne izložbe zračnih fotografija Islanda, "Sve je u pogledu", ova je izložba prvi dio nova Poldanova projekta kojim nastavlja zračno istraživanje predstavljajući intrigratne apstrakcije, enigmatične oblike, vizualnu ravnotežu, potpunu kontrolu svjetla… 

Poldan promatra krajolik na svoj način: iz poznatog, on izvlači nepoznato, istražuje nove poglede i donosi nova viđenja. Kao što je rekla Nataša Ivančević prilikom otvaranja prethodne izložbe:  "Jedinstvene prirodne ljepote na Poldanovim slikama pretvaraju se u apstraktne arabeske. Očite strasti Saše Poldana za letenjem i fotografiranjem izvanredno su usklađene što je rezultiralo čudesnim slikama koje raspiruju maštu. Pored fotografija koje se odlikuju afirmiranjem vizualne estetike apstrahiranjem zbilje i dekonstrukcijom motiva, druga skupina fotografija prenosi ljepotu, izražajnost i raznovrsnost krajobraza."

O naslovu i izložbi autor je rekao:  "Different directions, same destination" – u početku prva asocijacija i naziv jedne fotografije, zgodna igra riječi, a potom otkriće univerzalnijeg značenja, inspiracija… Jedna destinacija nikada nije ista, već ovisi o putovima, pogledima i istraživanjima. Iako jedna, ona nikada nije jednaka. Nova, suvremena i nikada potpuno stvarna, no ipak iskonski prirodna, kada postane opipljiva pretvara se u jedan od novih putova i pogleda nastalih iz žudnje za istraživanjem."

Saša Poldan vraća se fotografiji 2001. godine (www.sasapoldan.com) iako ona nije njegov osnovni životni poziv. One koji ga poznaju kao uspješnog odvjetnika vjerojatno će iznenaditi njegova predanost i strast za vizualnim izrazom. No, poznato je da je za uistinu uspješno obavljanje životne profesije potrebno udružiti talent, predanost, inteligenciju, znanje, upornost i strast. Umjetnički senzibilitet, znatiželja i avanturistički duh odlike su koje nadograđuju racionalne okvire Poldanova odvjetničkoga poziva, što je samo potvrda za tvrdnju da se različite djelatnosti ljudskoga duha prožimaju i međusobno oplođuju. Iz fotografskoga opusa Saše Poldana razvidno je da kreativnost i intelekt itekako dobro surađuju.

Kustosica izložbe je Helena Srakočić, a može se pogledati do 11. travnja.

 

 

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?