Mostar

Izgradnja dvorane će trajati 100 godina, radove treba ubrzati

gvmostar
Braco Selimović
10.03.2012.
u 12:04

Optimizam Gradonačelnik Bešlić poručio kako se dvorana može završiti za godinu dana ako se osiguraju financijska sredstva za ovaj projekt

Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća Mostara odloženo je izjašnjavanje o izvješću o realiziranju infrastrukturnih projekata Grada Mostara: prečistač otpadnih voda s kolektorima, športska dvorana, OŠ Zalik, most Sutina, Gradska vijećnica. Zatražene su dopune izvješća koje bi se u konačnici trebalo ponovno dostaviti vijećnicima. Najviše rasprave se vodilo o izgradnji športske dvorane.

Dovršetak za 100 godina

Vijećnici su istaknuli kako će se športska dvorana napraviti doslovice za 100 godina ako se izgradnja nastavi ovim tempom. S druge strane, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je bio optimističan, te je naglasio kako se ovaj objekt može dovršiti za godinu dana ako se ostvare financijske pretpostavke za završetak ovog projekta. - Ako federalna Vlada, Rukometni savez BiH i ostali ispune svoja obećanja, možemo reći kako bi športsku dvoranu trebali imati za godinu dana. Očekujem kako će obećanja biti ispunjena, te kako će grad napokon dobiti ovaj objekt - poručio je Bešlić, a vijećnici su njegovo izlaganje označili, u najmanju ruku, optimističnim. Jučer je usvojeno izvješće o tijeku realiziranja projekta “Upravljanje čvrstim otpadom” - (proširenje deponija Uborak - Buđevci). Za dovršetak je potrebno još četiri milijuna KM, za što je potrebno jamstvo Grada Mostara, a sredstva vraća deponija. Istaknuo je kako stari deponij više ne može primati otpad, kako su njegovi kapaciteti popunjeni, te kako projekt proširenja deponija mora proći bez opstrukcija. Inače, ovaj deponij nije važan samo za Mostar, nego i za cijelu Hercegovinu jer se otpad iz ostalih gradova odlaže upravo na ovu lokaciju. Osim ovoga, gradski vijećnici su odlučili da se pristupi izradi nova četiri regulacijska plana u Mostaru.

Pitanja nema

Na jučerašnjoj sjednici postavljeno je samo jedno vijećničko pitanje, i to od vijećnika Milenka Paunovskog, koji je tražio odgovor na pitanje o izgradnji vodovoda za naselje Polog. Vijećnik Faruk Ćupina je poručio kako pitanja vijećnika nemaju smisla jer uglavnom gradska Uprava se oglušuje na ove upite, te kako su brojna pitanja zbog ovakve prakse ostala neodgovorena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?