IMENOVANJE

Izbor Primorca je valjan i u skladu s odlukama Vlade FBiH i zakonima

vilim
VL FOTO
02.02.2011.
u 08:00

Vlada je, kako se objašnjava, preko svojih članova u Nadzornom odboru HT-a glasovala za Primorca

Zbog niza neistina koje se u posljednje vrijeme objavljuju u medija, a vezano uz imenovanje predsjednika Uprave HT-a Mostar, dužni smo dati dodatna pojašnjenja kako bi javnost bila upoznata s točnim informacijama, priopćeno je jučer iz HT-a Mostar. Zakon o javnim poduzećima u FBiH, kao i Zakon o gospodarskim društvima u FBiH jasno propisuje da se „postupak izbora, imenovanja i razrješenja Uprave utvrđuje Statutom društva“.

U članku 35. Statuta HT-a Mostar, koji se često navodi u medijima, jasno stoji da „imenovanja i opoziv predsjednika Uprave – direktora i člana Uprave – izvršnog direktora za pokretnu mrežu predlaže Vlada FBiH putem svojih predstavnika u Nadzornom odboru“. Dakle, Vlada svoje ovlasti vrši putem članova Nadzornog odbora koje je ona imenovala, a nikako izravno davanjem bilo kakve suglasnosti s kojima se neprekidno manipulira kroz medije.

Prema Pravilniku o postupku odabira kandidata i načinu imenovanja članova Uprave, imenovanje kandidata za mjesto člana Uprave vrši Povjerenstvo za izbor kandidata sastavljeno od članova Nadzornog odbora. U konkretnom slučaju, Povjerenstvo za izbor kandidata za predsjednika Uprave i člana Uprave za pokretnu mrežu, sastavljeno od većinskog broja članova Nadzornog odbora koje je imenovala Vlada FBiH, predložilo je Vilima Primorca za predsjednika Uprave, odnosno Zorana Bakulu za člana Uprave, izvršnog direktora za pokretnu mrežu. Prijedlog povjerenstva, potpuno u skladu s propisima, Nadzorni odbor je usvojio na prvoj sjednici u 2011. održanoj 27. 1. 2011.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?