Spektakl

Iz Čapljine u svijet odlazi posebna glazbeno scenska razglednica

capljina
VL FOTO
10.04.2012.
u 09:25

Velika dvorana hotela „Mogorjelo“ u Čapljini u subotu navečer ugostiti će preko stotinu izvođača iz cijele Hercegovine

U subotu će Čapljina biti domaćin glazbeno scenskom spektaklu i javnom snimanju TV emisije „Pozdrav iz Hercegovine“ koju će na svojoj zemaljskoj ali i satelitskoj mreži emitirati obiteljska televizija VALENTINO. To je prvi  projekt takve vrste u čapljinskoj Općini a i šire pa će domaća i svjetska javnost imati jednu posebnu sliku i promociju Čapljine i cijele Hercegovine. Cilj projekta je promocija svega onoga čime obiluje Hercegovina a to se posebno odnosi na hrvatska kulturno umjetnička društva, pjevače, svirače narodnih hercegovačkih i bosanskih glazbala, plesnih skupina, mažoretkinja…

Tako će velika dvorana hotela „Mogorjelo“ u Čapljini u subotu navečer (program i snimanje TV emisije počinje u 21 sat) ugostiti preko stotinu izvođača iz cijele Hercegovine te više stotina posjetitelja koji će uživati u ovom glazbeno scenskom spektaklu. Bit će bogat glazbeno zabavni program u kojem će se predstaviti hrvatska kulturno umjetnička društva iz Čapljine i Stoca te poznati pjevači i bendovi iz Čapljine, Čitluka, Neuma, Bugojna, Stoca, Širokog  Brijega… Tu su i svirači narodnih  hercegovačkih i bosanskih narodnih glazbala iz Čapljine, Ljubuškog i Stoca te kraljica izvorne glazbe i pjesme „Mara i lole“ koja  i u Hercegovini ima svoje brojne štovatelje svih naraštaja.

“Kao specijalne gošće bit će i mažoretkinje Širokog Brijega koje će prirediti i svoj poseban show a o čemu se radi gledatelji će moći vidjeti i čuti u subotu navečer, 14. travnja od 21 sat u dvorani hotela „Mogorjelo“. Očekuju se i još neki gosti iznenađenja koji će upotpuniti ovaj TV prijenos kojem je Čapljina prvi domaćin a ovaj program će se tijekom godine priređivati i u drugim gradovima Hercegovine.“ - ističe Frano Matić, pokretač i koordinator ovog TV projekta u Čapljini. Sve podrobnije informacije i rezervacije mogu se dobiti na broju telefona 063 350 729. Pozivaju se svi željni dobre hercegovačke glazbe i plesova da u subotu navečer nazoče ovom glazbeno scenskom spektaklu  i TV snimanju u dvorani hotela „Mogorjelo“ u Čapljini.
Sudionici programa „Pozdrav iz Hercegovine“ u Čapljini:
Vinko Brnada, Jozo Vučić, Mara i lole, HKUD „Seljačka sloga“ Trebižat, HKUD „Zora“ Struge - Gorica, HKUD „Naši korijeni“ Bobanovo naselje, HKUD „Stolac“ Stolac, HKUD „Bosansko izvorno kolo“ Stolac, HKUD "Studencica" Studenci, pjevači i glazbenici Marin Previšić iz Neuma i Zdenko Damjanović iz Širokog Brijega i Boro Stijepić iz Stoca, mažoretkinje Širokog Brijega, bend „Anarhiv“ Čapljina, svirači narodnih glazbala Ivan Vidić (Čapljina), Ante Mucić (Ljubuški), Željko Keža (Ljubuški)…

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?