tabu tema

Ivica Dačić: Lagali smo 10 godina da je Kosovo srpsko

'28.06.2010,Sombor,Srbija - Radni sastanak ministara unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Republike Srbije  odrzan u zgradi zupanije Sombora, Ivica Dacic  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
07.03.2013.
u 15:11

Dačić je podsjetio kako "Srbiju čeka nedovršen posao definiranja vlastitog prostora, uspostavljanja stvarnih državnih granica" kao i pokušaj da se od Kosova, "prije svega za Srbe koji tamo žive, spasi što se spasiti može''

- Lagalo se da je Kosovo naše, pa je to čak i ozakonjeno i Ustavom. Danas, taj isti Ustav ni najmanje ne pomaže. Predsjednik Srbije ne može na Kosovo. Ni predsjednik Vlade. Ni ministri. Ni policija. Ni vojska - napisao je srpski premijer i glavi pregovarač u dijalogu s Prištinom Ivica Dačić u autorskom tekstu povodom 10 godina od ubojstva Zorana Đinđića, u beogradskom tjedniku NIN dodajući kako je "Kosovo gotovo deset godina bilo tabu tema i da o tome, službeno, nitko nije smio reći istinu".

Dačić je podsjetio kako "Srbiju čeka nedovršen posao definiranja vlastitog prostora, uspostavljanja stvarnih državnih granica" kao i pokušaj da se od Kosova, "prije svega za Srbe koji tamo žive, spasi što se spasiti može i osigurati im normalan, siguran život i jasnu budućnost".

>>Izbori za 'srpske općine' prema zakonima Kosova

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije