EUROPSKA LIGA

Ištuk: Igrat ćemo kao da nemamo 2:2 iz prvog susreta

siroki
Tomislav Milićević
22.07.2010.
u 07:54

Utakmica zbog ugovora s televizijom počinje u 18 sati, pred vjerojatno prepunim tribinama stadiona Pecara

Pristupiti nekoj utakmici kao povijesnoj rijetka uistinu je rijetka prilikgoda. Široki Brijeg u 62 godine svoga postojanja imao je više takvih utakmica.

Iskorak

Današnja protiv Austrije jeste, ili bi barem mogla nakon završetka biti upravo takva.:

- Utakmicu vidimo kao povijesnu, jer je prigoda za pravljenjenapraviti novogi velikogi europskogi iskoraka. Imamo odličan 2:2 rezultat (2:2) iz prvog susreta u Beču. Svjesni smo da je Austrija favorit, ali bolji uvijek ne pobjeđuje, razmišljanje je predsjednika kluba Zlatana Mije Jelića, a slično misle mnogi kojima je Široki Brijeg prirastao srcu.:

- Točno je da imamo lijepih 2:2 iz prvog susreta, ali moramo u igru ući kao da se prva utakmica nije ni igrala. To znači dakako bi bilo pogubno ići na 0:0 ili 1:1. U Beču smo igrali dobro i disciplinirano, s malo odstupanja od dogovora, po modelu koji je već prepoznatljiv. Pokušat ćemo ispraviti neke pogreške, tako smo se pripremali. Moramo igrati ne samo nogama negoveć i glavom, kaže trener Ivo Ištuk, koji je zajedno sa suradnicima Marijom Bazinom, Nenadom Džidićem i Franom Hrkaćem momčad pripremao ne samo trenirajući na Blatu, negoveć i razgovorima, te pregledavanjem DVDdvd snimakasniki s utakmicama gostujuće momčadi.:

-Moramo igrati normalnu, mirnu igru i tako tražiti prilikgodu za pogotke. Navijači su sigurno motiv više, oni će nas sigurno dodatno ponijeti protiv Austrije. Ne, vrućina neće biti naša prednost, više će odgovarati Austriji, čiji su pojedinci većih kapaciteta od naših. I u Beču je bila vrućina i sparina. Što se sastava tiče, on će biti isti kao na Franz Horr stadionu, iako imamo i neke druge taktičke mogućnosti. Recimo, Ljubić je ozdravio, nitko nije trenutačno ozlijeđen. Mislim da ne treba mijenjati momčad koja pobjeđuje, kaže trener Ištuk. Na pitanje što može reći o protivniku, strateg Širokog Brijega je jasno odgovorio:

-Nema tu ništa posebno novo. Jedino je moguće da u sastavu Austrije zbog ozljede ne bude visokog i snažnog Schumachera, koji nam je u drugom poluvremenu u Beču zadavao probleme pred našim vratima. Međutim, to su problemi psihičke prirode. Schumacher je igrao u razdoblju kad je čitava momčad Austrije bolje igrala. Dosadašnje važne utakmice Širokobriježani su obično čekali u Međugorju.:

Dati sve od sebe


-Igrači su ovoga puta tražili da ostanemo u Širokom Bbrijegu, jer bi se pred utakmicu po velikoj vrućini morali sat vremena voziti do Pecare. Zato ćemo susret čekati u širokobriješkom hotelu Park, kazao je Ištuk.:

-Spremni smo i dat ćemo sve od sebe za prolazak u 3. pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu, kaže ljetošnji novak i pojačanje Širokoga Mateo Roskam, kojega će, kako kaže, sigurno doći bodriti brojni njegovi Vrgorčani. Susret Širokog i Austrije počinje u 18 sati na stadionu Pecara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?