EUROPSKA LIGA

Ištuk: Bojim se našeg mentaliteta - u uzvratu ćemo igrati kao da je 0:0

siroki
Tomislav Milićević
03.07.2010.
u 14:11

U čvrstoj i momčadskoj igri Širokobriježana nije bilo slabih pojedinaca, a nakon brojnih promašaja da gosti ne budu kažnjeni u 45. minuti, pobrinuo se Wagner svojim pogotkom

Olimpija - Široki Brijeg 0:2! Iznenađenje? Svakako za one koji su prognoze o rezultatu temeljili prateći koeficijente na kladionicama. Oni koji su gledali susret na travnjaku Šprtnog parka u Domžalama, vidjeli su čistu i zasluženu pobjedu momčadi s Pecare, ni jednoga trenutka upitnu: Pobjeda je stigla kao rezultat čvrste i disciplinirane momčadske igre, u kojoj su svi igrači dali puni doprinos. Već je početno ispitivanje snaga pokazalo je tko bi mogao na kraju slaviti. Danijel Kožul, najbolji pojedinac susreta, prvi je zaprijetio vrataru Damiru Botonjiču u 9. minuti, onda Ljubićev ubačaj s desnog boka u nitko nije ulovio, pa Ivanković nije pogotkom završio jednu lijepu akciju, a Šilićev slobodnjak pod gredu Bokonjič je skrenuo u korner... Najbliže je ulasku u mrežu bila Šilićeva lopta upućena glavom, pa prigode Varee, Barišića, Wagnera... Da se ne ostvari pravilo o momčadi koja nakon takvih promašaja sama bude kažnjena, pobrinuo se Wagner u 45. minuti. Brazilac je neobranjivo pospremio loptu u mrežu zmajčeka, nakon što ga je poslužio Kožul.

Bez akcije domaćina

Olimpija do poluvremena nije napravila ni pravu akciju, a dominacija Širokobriježana u nastavku bila je još veća. U 68. minuti Renato je iz gužve zabio drugi pogodak. Varea je mogao potpuno “izbucati” mrežu Ljubljančana, mogli su pogoditi Wagner, Kožul, Roskam...

Mogao je i autoritativni francuski sudac Olivier Thual dosuditi jedanaesterac na čvrstom Mariju Ljubiću, koji je s Diogom odlično “špartao” po desnoj strani. Nažalost, obojica su susret zbog ozljeda završili ranije.

Ljubića je u 50. minuti zamijenio Roskam, Dioga u 60. Ćorić. Obojica su svoj posao odradili na opće zadovoljstvo stručnog stožera i pristaša Širokoga Brijega, stotinjak Škripara i još toliko manje bučnih Širokobriježana na tribinama.

Desetak minuta solidno je odradio i Markić, zamijenivši maratonca Kožula. Vratar Bandović imao je malo posla, jer samo dva puta u 90 minuta domaćini su opasnije priprijetili.

Sigurna obrana Širokog

Braniči Renato i Topić bili su sigurni i imponirali jednostavnošću. Šilić standardno dobar i prema nazad i prema naprijed, a Barišić, Ivanković i pogotovo Wagner bili su na visini zadatka. Varea se silno trsio s obranom domaćih, nažalost nije pogodio mrežu iz tri velike prigode.

A možda je čuvao streljivo za uzvrat u četvrtak 8. srpnja, jer treba koji pogodak Olimpijinu vrataru zabiti i na Pecari. Treba ponovno obradovati gledatelje i tako izboriti ukupnu pobjedu i drugo pretkolo u kojem bi Široki Brijeg igrao u Beču s Austrijom: Na kraju, pobjedom u uzvratu treba poboljšati i koeficijent na Uefinim ljestvicama. Sve spomenuto je realno, ali nogomet je takva igra gdje nije pametno prije skoka reći hop. Jer, Olimpija se još nije predala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije