Izbori

Istanbulska deklaracija bila preduvjet Silajdžićevoj kandidaturi

haris silajdzic
arhiva vl
19.05.2010.
u 15:10

U Stranci za BiH nema nedoumica kada je u pitanju ova kandidatura, mišljenja su da je Haris Silajdžić najbolji izbor

Haris Silajdžić, aktualni član Predsjedništva BiH, gostujući u političkom magazinu “60 minuta” najavio da će se ponovno kandidirati za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na listopadskim izborima.

Ima još posla u BiH

Imamo posla još u BiH, kazao je nakon objave kandidature. Kako doznajemo, Haris Silajdžić se na ovakav korak odlučio već ranije, odnosno nakon određenih jamstava vlada koje su tražile, prije svega, njegovu podršku da se, prije nekoliko tjedana, Istanbulska deklaracija potpiše. - Istanbulska deklaracija bila je siguran okidač, odnosno znak za kandidaturu, ali i veliku podršku, prije svega Turske, kazao je naš izvor. Drugi pak kometniraju kako je Silajdžić bio već odavno spreman na ovakav potez zbog novih odnosa u stranci. U jednome se svi slažu, da je Silajdžić nakon konferencije u Istanbulu promijenio stav o Srbiji, odnosno da su izjave postale pomirujuće. U Stranci za BiH, međutim, nema nedoumica kada je u pitanju ova kandidatura. Skoro svi članovi Predsjedništva stranke smatraju da je Haris Silajdžić jedini realni lider, što potvrđuje i potpredsjednica Federacije i članica Predsjedništva SBiH Spomenka Mičić.

Spašavanje stranke

- Smatram da je on naš najbolji kandidat za tu dužnost, kazala je Mičić za medije. Prema najavama, i određene bošnjačke stranke će na izborima podržati upravo Silajdžića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. No, s druge strane, Stranka za BiH, kojom upravlja Haris Silajdžić, već duže vrijeme nema smjernice, napustili su je mnogi ugledni i važni članovi, a nedavno je s ministarske i svih pozicija u stranci ostavku podnio i Gavrilo Grahovac. Pojedini su nezadovoljnici nakon odlaska već osnovali zasebnu stranku zbog izbora ove godine, tako da je Silajdžićeva kandidatura možda i korak za opstanak stranke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?