KRAJ POTRAGE

Išla po terapiju pa je nakon 10 dana našli u vodi

potraga
07.10.2013.
u 09:04

Nesretnoj ženi se posljednji trag gubi pri odlasku u Dom zdravlja Čutluk

U čapljinskom mjestu Dračevo, na samoj granici između BiH i Hrvatske, jučer je oko podne uz obalu rijeke Neretve uočeno tijelo ženske osobe.

U stadiju raspadanja

Tijelo je u stadiju raspadanja u vodi zapelo o granje pa su ga vidjeli ribari, a na mjesto događaja je upućena policija, te pripadnici Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar i Hercegovačke gorske službe spašavanja (HGSS). Prema prvim informacijama, pretpostavlja se da je riječ o 45-godišnjoj Silvani Brkić iz Čitluka kojoj se od 26. rujna gubi trag. Kako smo pisali, nesretna žena je posljednju put viđena u prošli četvrtak oko 18 satu, pri odlasku u Dom zdravlja Čitluk, gdje je trebala preuzeti svoju terapiju. Međutim tamo se nije ni pojavila.

Torba na obali

Njena torba je, podsjetimo, sutradan uočena na obali Neretve u mjestu Žitomislić, između Mostara i Čapljine, desetak kilometara nizvodno, gdje su spasilačke ekipe danima pretraživale teren, kao i rijeku. Ostalo je nejasno kako je uopće stigla na to mjesto. Iako su sve indicije odmah navodila na nemili ishod, odnosno da se Čitlučanka utopila s obzirom na to da je njena odbačena torba pronađena na obali Neretve, spasitelji još oprezno govore o identitetu utopljenice.

- Nismo izvršili vanjski pregled tijela pa ne možemo reći ni je li u ovom slučaju bilo ikakvog nasilja. Iako sumnjamo, ne možemo sa sigurnošću odgovoriti je li riječ o prije deset dana nestaloj Čitlučanki - kaže nam dežurni županijski tužitelj Mirko Miličević, koji je naložio obdukciju i sva ostala potrebita vještačenja. - Naše su ekipe s čamcima pregledale mjesta na Neretvi gdje bi, u slučaju da se utopila, moglo biti izbačeno tijelo - govorio je iz vlastitog iskustva Zdenko Marić iz HGSS-a, gdje su i ovim putem pozvali sve one koji se nađu ili znaju da je netko drugi u životnoj opasnosti da dojave na njihove dežurne telefone 063/001-122 i 063/112-233 ili u najbližu policijsku postaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?