to je palestina!

'Iran je lažni režim i okupator kojemu treba oduzeti teritorij'

'A picture released by the official website of the Iranian presidency shows President Mahmoud Ahmadinejad delivering a speech to the Iran\'s Atomic Energy Organisation scientists during a ceremony to
'HO'
25.09.2012.
u 09:08

Ahmadinejad se okomio na SAD, Kinu, Rusiju, Veliku Britaniju i Francusku čije pravo veta u Vijeću sigurnosti je, smatra, glavni krivac za nemogućnost ostvarivanja mira u svijetu

Iranski predsjednik nazvao je Izrael koji posjeduje nuklearno oružje "lažnim režimom" zaštićenim od strane SAD-a zbog čega je izraelski izaslanik pri UN-u napustio sastanak o promicanju vladavine prava koji je jučer održan među visokim dužnosnicima UN-a.

Mahmoud Ahmadinejad također je optužio SAD i ostale zapadne članice UN-a za zloporabu slobode govora i neodlučnost pri osudi klevete tuđih vjerovanja i "božanskih proroka" što se očito odnosilo na anti-islamski film snimljen u SAD-u kojim se napada islam i ocrnjuje proroka Muhameda.

Iranski vođa, koji je pozvao na uništenje Izraela, iskoristio je svoj govor kako bi osudio izraelsku okupaciju palestinskog teritorija i veto koji je SAD koristio u Vijeću sigurnosti kako bi podržao svoje saveznike. Pozvao je sve zemlje članice UN-a da "okupatore drže odgovornima za invaziju te učine sve u svojoj moći kako bi okupirani teritorij vratili prvobitnim vlasnicima".

Nakon što je završio s Izraelom Ahmadinejad se okomio na SAD, Kinu, Rusiju, Veliku Britaniju i Francusku čije pravo veta u Vijeću sigurnosti je, smatra, glavni krivac za nemogućnost ostvarivanja mira u svijetu te pozvao na promjenu pravila "u korist nacija koje u obzir uzimaju pravdu".

- Ahmadinejad je još jednom pokazao da ne prijeti samo budućnosti židovskog naroda nego želi izbrisati prošlost - komentirao je govor iranskog predsjednika izraelski izaslanik pri UN-u Ron Prosor koji je napustio sastanak održan u dvorani u kojoj inače zasjeda Generalna skupština UN-a.

>>Ahmadinejad: Vrijeme diktature NATO-a i SAD-a je prošlo

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?