Nakon nesreće

Inspektorovu sinu godinu i pol zatvora zbog smrti pješaka

Slavko
08.05.2012.
u 10:15

U odsustvu stranaka presudu je izreklo Kazneno vijeće Županijskog suda u Livnu kojim je predsjedala sutkinja Ana Krstanović

Kazneno vijeće Županijskog suda u Livnu kojim je predsjedala sutkinja Ana Krstanović u odsutnosti stranaka nepravomoćno je na godinu i pol dana osudilo Vladu Bartulovića (22), vozača golfa koji je lani u Drvaru pregazio pješaka Slavka Bajića (26) i pobjegao. Izrečena mu je i mjera sigurnosti zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jedne godine od pravosnažnosti presude. Oštećeni su s imovinsko-pravnim zahtjevom upućeni na parnicu.

Podsjetimo, nakon bijega, optuženi Bartulović, inače sin kriminalističkog inspektora, dan kasnije se sam predao u zgradi Policijske uprave Drvar, gdje je priznao da je pregazio nesretnog Bajića u Ulici Jole Marića dok je prelazio cestu ispred kafića, poslije čega je, kako je sam izjavio, zbog straha od počinjenog nedjela pobjegao s mjesta nesreće, a kojoj je pridonijela prevelika brzina. Upravo je ovo priznanje i bila olakotna okolnost pri izricanju kaznene sankcije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije